Facebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacak - Haberler - indir.com

Facebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 09:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamalarından Cluphouse’un rakipleri artmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya rakip olmak için yeni bir uygulama tanıtan sosyal medya devi Facebook’un tek planı bu değilmiş. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Facebook ve Spotify, Clubhouse’a rakip olmak için güçlerini birleştirme kararı almış.

Clubhouse verileri de sızdırıldı!Clubhouse verileri de sızdırıldı!

Cluphouse’un yükselişi karşısında uygulamaya en çok rakip olmak isteyen şirketlerden biri de Facebook oldu.  Şirket bunun için Live Audio Rooms ile ilk ciddi adımı da atıyor. Rooms direkt olarak Clubhouse‘un bir benzeri konumunda ve kişilerin Facebook’tan ya da Messenger’dan sesli sohbet edebilmesine imkan sunan bir uygulama olacak. Özellik ilk etapta kısıtlı bir kitlenin kullanımına sunularak test edilecek. Ayrıca şirket yeni uygulaması için Soundbites isimli bir özellik de gelmiş durumda. Bu özellik ise kişilerin kısa sesli mesajlar üzerinden birbirleriyle iletişim kurmasına imkan tanıyacak. Üstelik bu noktada kullanıcılara özel ses efektleri de sunacak olan şirket görünüşe göre rekabette güçlü bir konumda yer almak istiyor.

Clubhouse ve Instagram Live karışımı Hotline platformu duyuruldu

Tüm bunlarla kalmayıp Facebook içerisine bir Podcasts sistemi de dahil etme kararı alan şirket bu sayede kullanıcılara direkt olarak ana uygulama içerisinde farklı Podcasts’ler bularak dinleyebilme ve isterlerse indirebilme imkanı da sunacak. Bu yeni ses odaklı özellikler hakkında açıklama yapan ve bu özellikler sayesinde üreticilere ek bir kazanç kapısı aralayacağını da açıklayan Facebook, aynı zamanda bir Spotify ortaklığı da kuracağını söyledi. “Project Boombox” adı altında geçen ortaklık sayesinde kullanıcılar Facebook’un içerisinde Spotify müziklerini dinleyebilecekler. Clubhouse için rakipler geliştirenler arasında Twitter ve Microsoft gibi isimler de yer alıyor. Ama rekabet konusunda tüm şirketlerin önüne geçmek isteyen sosyal medya devi aynı zamanda Instagram için de benzer bir sesli görüşme altyapısı planlanıyor.

Clubhouse Android sürümü Mayıs ayında geliyor

Uygulamanın merakla beklenen Android uygulaması, geliştiricinin üstü kapalı olarak verdiği bilgiye göre mayıs ayında kullanıma çıkıyor. Uygulamanın Android sürümü yayımlandıktan sonra Clubhouse’un kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşayacağı tahmin ediliyor. Facebook’un geliştirdiği yeni uygulama ve özelliklerle popüler ses tabanlı uygulamaya rakip olup olamayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Clubhouse Android uygulaması için açıklama geldiClubhouse Android uygulaması için açıklama geldi
Facebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilirFacebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilir

PAYLAŞ