Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek - Haberler - indir.com

Spotify şarkıları artık Facebook'ta görüntülenecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, Spotify şarkılarının Facebook mobil uygulaması içerisinde dinlenmesine imkan tanıyan bir özellik sundu. Fakat söz konusu bu özellik şu an için Türkiye'de kullanıma sunulmadı. 

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açıklamalar ile yakın zaman içerisinde Facebook uygulamasının içinde Spotify paylaşımlarının dinlenebileceğinin bilgisi verilmişti. Söz konusu bu entegrasyon bugün itibariyle resmi olarak yayınlandı ve bu yeni özelliğin sunulduğu ülke ve bölgeler içerisinde kullanıcılar, Facebook üzerinde yapılan Spotify şarkı ya da podcastlerini direk olarak Facebook üzerinden de dinlenebilecek. Her şeyden önce şunu da belirtmek gerekir ki Facebook-Spotift birleşimi ülkemizdeki kullanıcılar için henüz yayınlanmadı. Söz konusu bu özellik şu an için sadece Arjantin, Avustralya, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Endonezya, İsrail, Japonya, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Nikaragua Panama, Paraguay, Peru, Güney Afrika, Tayland, Uruguay ve ABD'deki Facebook kullanıcıları deneyimleyebiliyor.

Spotify Türkiye'nin en çok dinlenen 8 kadın sanatçısını açıkladıSpotify Türkiye'nin en çok dinlenen 8 kadın sanatçısını açıkladı

Spotify-Facebook entegrasyonu Facebook platformunun hem iOS hem de Android uygulamaları içerisinde kullanılabilir durumdadır. Fakat söz konusu bu özellikten faydalanmak için bir Spotify Premium aboneliğinin olması gerekiyor. Facebook, Premium aboneliğinin olmadığını kontrol etmek adına özelliği ilk olarak kullanacağınız zaman Spotify hesabınıza bağlamanız gerekiyor. 

Spotify şarkıları Facebook uygulamasında dinlenebilir oluyor

  • Ana sayfada bir Spotify paylaşımı görünüzde üzerinde bulunan "Oynat" butonuna tıklayın.
  • Özellikten ilk kez faydalanıyorsanız Facebook uygulaması bazı izinler isteyecek.
  • İzinleri onayladıktan sonra yine ilk sefere mahsus olmak üzere Spotify hesabınıza bağlanmanız istenecek.
  • Tüm işlemleri yapıp müziği oynatmaya başladığınızda ekranın altında bir mini müzik oynatıcı görünecek.

Söz konusu bu oynatıcı, sayfayı aşağı kaydırmanız halinde dahi müzik oynatılmaya devam edecek. İstediğiniz zaman müziği durdurabilecek veya tamamen de kapatabileceksiniz. 

 


iPhone'da Spotify nasıl varsayılan uygulama yapılır?iPhone'da Spotify nasıl varsayılan uygulama yapılır?
Spotify yeni bir özellik üzerinde çalışıyorSpotify yeni bir özellik üzerinde çalışıyor
Spotify masaüstü tasarımını güncellediSpotify masaüstü tasarımını güncelledi

PAYLAŞ