Sony 3.5 milyon dolarlık cezayla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Sony 3.5 milyon dolarlık cezayla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-06 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5 ile gündemdeki yükselişini sürdüren Japon teknoloji şirketi Sony, bu sefer Avustralya'da almış olduğu ceza sebebi ile zor durumda. Avustralya Federal Mahkemesi, Sony Europe ekibini hiç ummadığı sebeplerden ötürü cezalandırdı. Peki Sony neden ceza aldı?

Sony neden 3.5 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı?

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, Sony’nin müşterileri tüketici hakları hususunda yanlış bir biçimde yönlendirildiği yönünde karar verdi. Avustralya Federal Mahkemesi, Sony'ye yanlış ya da yanıltıcı beyanlarda bulunma ve müşterilere geri ödeme yapılmaması sebebi ile para cezası verdiğini açıkladı.

Sony'den PlayStation 5 etkinliği hakkında önemli açıklamalarSony'den PlayStation 5 etkinliği hakkında önemli açıklamalar

Mahkeme, Sony Europe'un dört müşteriye PlayStation Network üzerinden "hatalı" olarak tanımlayan oyunları satın aldıktan sonra ilgili süreç hakkında doğru olmayan bilgiler verdiğini tespit etti. Bilindiği üzere bahsi geçen bu dava geçtiğimiz yıl başlamıştı.

Sonuç olarak Sony, bu dava için 3.5 milyon Avustralya doları ödeyecek. Bu miktar da 2.4 milyon Amerikan dolarına tekabül ediyor. Böylece Japon teknoloji şirketinin kendi müşterilerine yanlış bir tavsiye verdiği tescillendi. 

Sony Europe, bu dört müşteriyi şu şekilde bilgilendirdi:

Eğer bir oyun indirildiyse veya oyunun satın alınmasının üzerinden 14 gün geçtiyse iade hakkınızı kullanamazsınız.

Sonuç olarak Sony, bu cümle ile birlikte Avustralya tüketici yasalarına aykırı bir biçimde davrandı.

Bundan 6 sene önce Valve de Sony gibi Avustralya Federal Mahkemesi tarafından cezaya mahkum edilmişti. Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Başkanı Rod Sims, bu konu hakkında şu açıklamada bulundu:

Tüketicilerin garanti anlaşması tarafından sağlanan hakları herhangi bir oyun indirme işleminden sonra sona ermez. Ayrıca bu haklar 14 gün geçtikten sonra da geçerliliğini yitirmez ve herhangi bir oyun mağazası veya oyun geliştiricisi bu durum için keyfi bir son kullanma tarihi belirleyemez.

 Ürünlerini dijital bir ortamdan satın alan müşteriler, ürünlerini dışarıda bulunan bir mağazadan satın alıyormuş gibi bir muamele görürler ve böylece mağazadan satın alma işleminin sağladığı aynı haklara sahip olurlar.





PAYLAŞ