Sony'den PlayStation 5 etkinliği hakkında önemli açıklamalar - Haberler - indir.com

Sony'den PlayStation 5 etkinliği hakkında önemli açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 10:04:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Sony, 4 Haziran 2020 tarihinde yapacağı etkinlikte tanıtımını gerçekleştireceği yeni konsolu PlayStation 5'i ABD'de gerçekleşen olaylar sebebi ile tanıtmamaya karar vermişti. Olaylar sebebi ile süresiz ertelenen etkinlik için "yakında" denilerek tarih hakkında bir güncelleme yapıldı.

ABD'nin son birkaç gündür protestolar ile çalkalanması oyun endüstrisini de bir hayli etkiledi. Bir polis memurunun, George Floyd adındaki vatandaşı dizini boğazına bastırmak sureti ile ölüme sürüklemesi, ABD'de yaşanan olayların fitilini ateşlemişti. O günden itibaren adeta savaş alanı haline gelen ülkede protesto eylemleri hız kesmeden gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Sony CEO’su Jim Ryan'dan PlayStation 5’in fiyatı ve çıkış tarihine yönelik açıklamalarSony CEO’su Jim Ryan'dan PlayStation 5’in fiyatı ve çıkış tarihine yönelik açıklamalar

PlayStation 5'in tanıtımının yapılmasına sayılı günler kala, bu olayların baş göstermesi Sony yönetimini erteleme kararına itti. Şirket, "Şu an, bir kutlama için uygun bir zaman değil; şu anda geride durup duyulması daha önemli olan seslerin işitilmesine izin vermek gerekiyor” diyerek bir açıklama yayınladı ve bu açıklama ile konsol dünyasında çığır açacak yeni cihazının tanıtım tarihini süresiz olarak ertelemişti.

Sony: "Yakında yeni bir tarihle iletişime geçeceğiz"

PlayStation şimdi de etkinliğin duyuru videosunun açıklama kısmını güncelledi. Açıklamada şu cümleler yer aldı:

Güncellendi: Bu etkinlik ertelendi. Yakında yeni bir tarihle iletişime geçeceğiz.

Şirketin erteleme kararından sonra yapmış olduğu tek güncelleme bu oldu. Hala resmi bir tarih belirtemeyen Sony, "yakında" kelimesini kullanarak birçok kişiyi heyecanlandırmış olsa da, bu kelime birçok anlama gelebilir.

Sony'nin ilerleyen zamanlarda tavrının nasıl olacağı şu anda en merak edilen konular arasında yerini aldı. Japon devi, herkesi derinden sarsan bu olayların bitişini bekliyor. Bütün bu olaylar sona erdikten hemen sonra sözlerin yeniden Sony'ye çevrileceği ön görülüyor. Şimdilik yapılması gerek tek şey, çıkışı adeta yılan hikayesine dönen konsolun yeni çıkış tarihinin açıklanmasını beklemek olacak.

Bu olaylar doğrultusunda erteleme kararına başvuran tek şirket Sony değil. Electronic Arts da Sony gibi tanıtım etkinliğini ileri bir tarihe ertelemeye karar verdi. EA, pazar günü gerçekleştireceği etkinlikle birlikte Madden NFL 21'i oyun tutkunlarıyla buluşturacaktı. 


PlayStation'dan oyunseverlere üzücü haberPlayStation'dan oyunseverlere üzücü haber

PAYLAŞ