Shopify dijital ürünlerini NFT ile satışa çıkardı - Haberler - indir.com

Shopify dijital ürünlerini NFT ile satışa çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-28 09:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Shopify bugünden itibaren NFT ürünleri satmaya başladı. Şirket, mağazaları üzerinden bu dijital ürünleri satışa çıkardı ve ilk yatırımcısı Chicago Bulls oldu.

Kanada merkezli e-ticaret şirketi olan Shopify, mağazalarında NFT satışına başladı. Bildiğiniz gibi NFT’ler son dönemlerin en ünlü kripto para fenomenlerinden biri oldu. İngilizce bir isimden bu para biriminin Türkçe karşılığı ise “takas edilemez jeton”. Bu alandaki piyasa ise son aylarda oldukça hareketlenmiş durumda. Öyle ki rekor fiyatlara satılan sanat eserlerinde sıklıkla NFT ödemesi karşımıza çıkmaya başladı. NFT’nin kullanım alanı genişlemeye devam ederken bu alanda bir adım şimdi de e-ticaret şirketlerinden geldi.

WWW, NFT'ye dönüştürülerek satışa çıktı!WWW, NFT'ye dönüştürülerek satışa çıktı!

NFT'ye dair 2021'in ilk çeyrek verileri açıklandı

NFT’ler genellikle doğrudan bir markanın web sitesi aracılığı yerine üçüncü taraf bir pazar yeri aracılığıyla satışa sunuluyor. Shopify, markaların kendi NFT’leri için mağazalarını oluşturmasını sağladı ve Pazartesi günü NBA ekiplerinden Chicago Bulls çevrimiçi bir mağaza açtı. Kulüp, burada NBA şampiyonluk yüzüklerinin dijital çizimleri de dahil olmak üzere ilk NFT’lerini satışa sundu.

Chicago Bulls’un NFT’leri takımın ilk resmi lisanslı koleksiyonu oldu. Koleksiyona verilen isim ise The Bulls Legacy Collection. Bulls destekçileri, kredi veya banka kartı kullanarak bir NFT pazarına gitmek yerine artık dijital sanatı doğrudan takımın çevrimiçi mağazasından satın alabiliyorlar.

Shopify şirketinin ticari hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Kaz Nejatian, NFT atılımı hakkında yaptığı duyuruda NBA ekibinin ürünleri satışa çıkardığı ilk gün yalnızca 90 saniye içinde sattığını söyledi.

TechCrunch‘a konuşan Nejatian, “Daha önce kredi kartlarından NFT satın alabilirdiniz. Ancak dürüst olmak gerekirse, Shopify dışındaki NFT satın alma deneyimi şu anda kimse için harika değil. Bu yüzden bu işi yapmaya karar verdik. Satıcılar ve alıcılar, önemsedikleri şeyleri satın almak için kripto kursu almak zorunda kalmamalı.” dedi. Bu sayede şirket, NFT oluşturanların doğrudan Shopify mağazaları aracılığıyla ürünlerini satmalarını mümkün hale getirmiş oldu.

Nejatian, Shopify’ın birden fazla blok zincirini desteklediğinden, sonunda ürünlerine ve müşteri tabanına göre hangi blok zincirini satmak istediklerini seçebileceklerini de dile getirdi. Buna karşılık olarak satıcılar bir NFT pazarında satış yapmak istiyorsa, o pazar tarafından desteklenen blok zincirine göre seçim yapmaları gerekmekte. Örneğin, Chicago Bulls NFT’leri için Flow blok zincirini seçmiş durumda.

Fakat genel olarak, Shopify satıcıları Flow ve Ethereum arasından seçim yapabiliyorlar. Nejatian’a göre, ise Shopify ilerleyen günlerde diğer blok zincirlerle daha fazla seçeneğe sahip olacak.


Sanatçılar için NFT pazaryeri kurulduSanatçılar için NFT pazaryeri kuruldu

PAYLAŞ