NFT'ye dair 2021'in ilk çeyrek verileri açıklandı - Haberler - indir.com

NFT'ye dair 2021'in ilk çeyrek verileri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-07 14:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto para dünyasının son birkaç yıldaki dönemde popülerleşmesi ve herkes tarafından bilinmesi ile beraber NFT teknolojisi de dikkat çekmeye başladı. Bugüne kadar birçok NFT örneği karşımıza çıkarken, 2021 yılının ilk yarısında NFT’ler üzerinden ne kadar miktarda satış gerçekleştiği verileri paylaşıldı. Verilere bakacak olursak ise geçtiğimiz yıla göre inanılmaz seviyede bir artış gözüküyor. Son zamanlarda yapılan haberler kapsamında da bazı içeriklerin NFT olarak satıldığı başlıklarını görüyoruz. Şimdi ise basit tanımı ile NFT tanıtıma bakacakken, 2021 yılındaki NFT satış miktarlarını da aktaracağız. NFT’nin geçtiğimiz yıla göre kazandığı devasa hacim dikkatleri çekiyor.

Açılımı Non-Fungible Token olan NFT için takas edilebilir bir tablo, paylaşım, içerik, video veya birçok şeyi örnek alabilirsiniz. Bir süredir gündemde olan NFT’nin hacmi noktasında ise veriler yayınlandı. İstatistiklere göre NFT, 2021 yılının ilk yarısında tam 2.5 milyar dolarlık bir hacme erişti.

WWW, NFT'ye dönüştürülerek satışa çıktı!WWW, NFT'ye dönüştürülerek satışa çıktı!

Geçtiğimiz yıl hacmi 13.7 milyon dolardı

Yukarıdaki görselde yer alan “Everydays: The First 5000 Days” adlı fotoğraf tam 69 milyon dolara satılmıştı. Ek olarak Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’in attığı ilk tweet ise yaklaşık 3 milyon dolara alıcı buldu. Tüm bunlar NFT’nin geçtiğimiz yıla göre yaşadığı yükselişine destek oldu. NFT, 2020 yılının ilk yarısında sadece 13.7 milyon dolarlık bir hacme sahipti. 2021’in ilk yarısında ise bu hacim 2.5 milyar dolara yükseliş seyretti. Ek olarak uzmanlara göre bu seviyenin durmayacağı ve artarak ilerlemesini sürdüreceği belirtiliyor.

NFT Nedir?

Blok zinciri teknolojisi kullanan NFT, bir sertifika gibi işliyor. Bu sertifikalar dijital ortamdaki içerikleri belli şartlar altında satılabilir hale getiriyor. Bu sayede ise kullanıcılar NFT içerikler alıp satabiliyorlar. Yapılan satın alımların bazıları blok zinciri dışında gerçekleşip sonra eklenebiliyor.


Sanatçılar için NFT pazaryeri kurulduSanatçılar için NFT pazaryeri kuruldu

PAYLAŞ