Sanatçılar için NFT pazaryeri kuruldu - Haberler - indir.com

Sanatçılar için NFT pazaryeri kuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-28 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Çeşitli dijital eserlerin ve koleksiyonların satılabilir ya da tescil edilebilir yapıya kavuşmasını sağlayan NFT için önemli bir gelişme yaşandı. Yapay zeka destekli olarak tanıtımı yapılan Smaugs NTF, NTF satışları için yeni bir pazar yeri olarak duyuruldu. Yeni platform özellikle rakiplerine göre daha düşük işlem ücretleri üzerinden satın alımların yapılmasını sağlıyor. Bu tip platformlar ile birlikte NTF sektöründe de ciddi bir büyüme yaşanıyor.

Yeni Gelişim SmaugsNFT Dikkat Çekti!

SmaugsNFT Kurucusu Bilgisayar Mühendisi Emre Ulgaç, Türkiye'den böyle bir projenin çıkması ile birlikte tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle yeni pazar yerinin yapay zeka ile desteklenmesi, eserlerin dijitalleştirilmesi ve satışa sunulmasını kolaylaştıracak. Özel bir ekip tarafından geliştirilen pazar yeri, özellikle ürünlerin NTF olarak üretilmesine odaklanıyor. Farklı token desteklerine sahip olabilmesi adına çalışmaların sürdürüldüğü yeni pazar yerinde farklı ve zengin ödeme seçenekleri ile kullanıcı odaklı bir hizmetin sunulması hedefleniyor. 

Non-Fungible-Token (NFT) Nedir?Non-Fungible-Token (NFT) Nedir?

“Daha adil bir pazarlama ekosistemi yaratmayı amaçlıyoruz”

Yeni pazar yerinin tanıtımında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Emre Ulgaç, sistemin şu anda Beta aşamasında olduğunu söyledi.

  “Smaugs NFT’deki ürünler, diğer kullanıcıların görüntüleme sayısına göre öne çıkacak. Bunu sağlayamayan kullanıcılar için bir reklam sistemi oluşturulacak. Kullanıcılar istedikleri ürünleri günlük veya aylık olarak öne çıkarmanın yanında, doğrudan kendi profillerini de öne çıkararak daha fazla kişiye ulaşabilecek. Yalnız platformun içinde değil, dışında da çeşitli reklam çalışmaları yapılacak, her gün 10 yeni kullanıcıya ücretsiz reklam hakkı verilecek. Bu sayede herkesin gelir elde edebildiği daha adil bir pazarlama ekosistemi yaratmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda NFT tokenlerın stake kullanılarak killitlenip stake süresi dolduğunda daha değerli halde geri çekilebilmesine ve DeFi, NFT pazarlarının alım satım veya nadir koleksiyonlar oluşturmaya yönelik ödül teşvikleriyle büyümesine fırsat vereceğiz. Üstelik söz konusu işlemler için Smaugs Token kazanma fırsatı da sunacağız.”

diyerek sistemin tanıtımını gerçekleştiren Ulgaç,  Smaugs NFT (SMG) token girişimiyle de dikkat çekti. Bugüne kadar arzı 90 milyonu aşmayı başaran yeni token üstelik pek çok farklı borsada listelenmiş durumda. 



PAYLAŞ