Samsung QLED teknolojisi ile dikkat çekecek - Haberler - indir.com

Samsung QLED teknolojisi ile dikkat çekecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, görüntüleme teknolojisi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Televizyonlarda yer alan ekran teknolojilerini daha iyi seviyelere getirmek isteyen şirket, bu alandaki gelişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Şimdi ise TV’lerde kullanılan QLED teknolojisi ile dikkatleri çeken Samsung, Blue QLED adlı bir görüntü teknolojisi üzerinde çalışmalara başladı. Şirketin Ar-GE merkezi olan SAIT, en yüksek performansa sahip kadmiyumsuz Blue QLED teknolojisi geliştirdi. Bu yeni söz konusu geliştirilen ekran teknolojisinin ışık verimliliğini yüzde 20.2 oranında iyileştirecek. Ekran diğer yandan 88.900 nit maksimum parlaklık ve 16.000 saatlik ömür vadediyor.

Samsung yeni bir ekran teknolojisi geliştiriyor

Samsung Galaxy A02 ve M02 Bluetooth SIG sertifikasını aldıSamsung Galaxy A02 ve M02 Bluetooth SIG sertifikasını aldı

Samsung tarafından geliştirilen Quantum Dot teknolojisi nano ölçekli boyutta ultra ince yarı iletken malzeme olarak dikkat çekiyor. Noktalar, parçacık boyutuna bağlı şekilde farklı ışıkta renkler üretiyor. Quantum Dot teknolojisi hassas renk ışık yayabiliyor. Bu sayede mavi kuantum noktalarına bakıldığında bu teknolojiyi aydınlattıkları zaman boyutuna bağlı olarak belli bir renkte ışığı yeniden yayabiliyor. Üç ana renk arasında en büyük bandı oluşturabilmiş oluyor. Yeşil, kırmızı ve mavi olarak mavi kuantum noktası, dış ışığa maruz kaldıklarında hızlıca oksitleniyor. Işık verimliliği düşük olan bu teknolojinin ömürleri ise çok uzun olmadığı belirtiliyor. Ancak Samsung’un bu yeni teknolojisi ile beraber bu sorunlarında üstesinden gelmiş oluyor.

Diğer yandan bu teknolojinin yanı sıra mini LED: microLED ve QD-OLED ekran teknolojisi üzerinde de çalışmalar devam ediyor.


Samsung'un Apple karşı yeni kozu kutu içeriği olduSamsung'un Apple karşı yeni kozu kutu içeriği oldu
Samsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildiSamsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildi

PAYLAŞ