Samsung karantina'da yaşadığı zararı açıkladı - Haberler - indir.com

Samsung karantina'da yaşadığı zararı açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji şirket Samsung, ABD Teksas’ta yaşanan kötü hava şartları kapsamında fabrika kapatma zorunda kalmıştı. ABD’nin en büyük eyaletlerinden birisi olan Teksas, geçtiğimiz aylarda uzun yıllardır görülmeyen bir iklim ve enerji krizi ile karşılaşmıştı. Bölgede etkili olan ortalamaların çok altındaki düşük hava sıcaklığı sebebiyle, hayat oldukça olumsuz etkilenmiş ve bölgeye yeterli elektrik sağlanamamış ve soğuktan hayatını kaybeden insanlar bile olmuştu. O dönemde evlerinde mangal yakarak ısınmaya çalışan ABD’li insanların haberleri gündemde büyük bir ses getirmiş ve mobil veri ağları bile çalışamaz hale gelmişti.

Samsung, mecburi fabrika kapatmak zorunda kaldı

Samsung 200MP kameraya sahip telefon çıkarıyorSamsung 200MP kameraya sahip telefon çıkarıyor

Bu durum kapsamında ise Samsung da Teksas’taki çip fabrikasını kapatmak zorunda kaldığını açıklamıştı. Öyle ki elektrik kesintileri üretimi etkisiz hale getirmişti. Bu sürede diğer yandan NXP Semiconductors ve Infineon Semiconductors şirketlerinin de çip üretiminin durdurulduğu açıklanmıştı. Söylenene göre Samsung’un Teksas çip üretim tesisi bir aydan uzun bir süredir kapalı kaldı. Bunun ise Samsung’a olan zararı 270 milyon dolar ile 360 milyon dolar arasında bir rakam olduğu aktarılıyor. Global çip krizinin ortasında yaşanan bu durum sebebiyle, şirketin birçok ürünü ve imha etmek zorunda kaldığı, siparişleri yetiştirmediği için ekstra zararlar ödediği de belirtiliyor.

TSMC ile beraber çip ve işlemci üreten ve taleplere yetişemeyen Samsung’un ABD’deki zararı oldukça inanılmaz seviyede gözüküyor. Samsung gibi milyar dolarlık şirket için 270 milyon dolar az gözükse de, yine de dikkat çeken bir zarar oranı diyebiliriz.


Samsung Galaxy Buds Pro kaybettiği özelliğine güncellemeyle kavuşuyorSamsung Galaxy Buds Pro kaybettiği özelliğine güncellemeyle kavuşuyor
Samsung katlanabilir telefonlarına sağlık sensörleri ekleyecekSamsung katlanabilir telefonlarına sağlık sensörleri ekleyecek

PAYLAŞ