Samsung katlanabilir telefonlarına sağlık sensörleri ekleyecek - Haberler - indir.com

Samsung katlanabilir telefonlarına sağlık sensörleri ekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Kore merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Samsung, katlanabilir akıllı cep telefonunu ciddi bir sağlık izleme sensörüyle geliştirme seçenekleri üzerinde çeşitli araştırmalar yapıyor. 

Başarılı şirket, gelecek zamanlarda tasarlamayı planladığı katlanabilir akıllı cep telefonlarına sağlık sensörlerini eklemek için elinden geleni yapıyor. Tescil edilen bir patent, Samsung’un Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold 2 gibi içe doğru bir şekilde katlanabilir olan akıllı cep telefonlar ile kan basıncını ve diğer sağlık verilerinin de ölçümlerini yapmak adına çeşitli teknolojiler geliştirdiğini gösteriyor. 

Samsung Galaxy Z Fold Tab iddialı geliyorSamsung Galaxy Z Fold Tab iddialı geliyor

Patent belgesi, sağlık ölçümleri izlemenin, Samsung katlanabilir akıllı cep telefonlarında nasıl çalışacağına dair çeşitli bilgiler sunuyor. Katlanma özelliğine sahip olan alanının içine ve dışına yerleştirilmiş olan sağlık sensörlerine sahip bir Galaxy Fold tasarımı da patent kapsamında yer alıyor. Aynı zamanda konuyla ilgili olarak yapılan bir açıklamada teknolojinin kapaklı cihazlar için de mümkün olabileceği dile getiriliyor. Söz konusu bu patentte yer alan görüntülerden biri, esnek olak ekranın alt kısmının altına yerleştirilmiş olan iki sensörünü ortaya koyuyor. Kullanıcılar ise, işaret parmaklarını bir veya iki sensörün üzerine yerleştirildiğinde ölçüm işlemlerini gerçekleştiriliyor ve sonuçlar da ekrana yansıyor. Teknoloji, sensörlerin parmaklardan cihaza bir görüntü aktarmasında etkili oluyor. Bunun yanı sıra cihaz, parmağın uygulamış olduğu basıncı hesaplama yeteneğine sahiptir. Bunu yapmak için de parmağın iki katlanabilir ekran arasında yer alması yeterlidir. 

Alternatif bir şekilde Samsung, sağlık sensörlerini katlanabilir akıllı cep telefonun dışına yerleştirmek adına da karar verilebilir. Bu şekilde bir tasarım söz konusu olursa ölçümler yapmak için değil, avuç içi yapılmak zorundadır Bununla beraber cihazın her iki ucunu da kavrayarak ölçüm almak da mümkün olabilir. Patentte yer alan bilgilere göre, katlanabilir akıllı cep telefonlarda bu teknolojiler kullanılabilir. Aynı zamanda geliştirilerek çeşitli sağlık ölçütleri kolay bir şekilde erişilebilir hale gelir. Ölçümü yapabilecek olan veriler ise kan basıncı vasküler yaş, aortik basınç dalga formu, stres, yorgunluk seviyeleri ve daha fazlasını içeriyor. Bunun yanı sıra başarılı şirket, sağlık izleme özelliklerini katlanabilir akıllı cep telefonlara ne zaman uygulanacağına dair herhangi bir bilgi de mevcut değildir. 

 


Samsung Galaxy A32 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıSamsung Galaxy A32 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı
Yeni Samsung Galaxy F20, Snapdragon 865 ile geliyorYeni Samsung Galaxy F20, Snapdragon 865 ile geliyor
Samsung'un 5G destekli Galaxy M42 modelinin detayları ortaya çıktıSamsung'un 5G destekli Galaxy M42 modelinin detayları ortaya çıktı

PAYLAŞ