Rusya, Twitter'ı uyararak erişim engeli getirdi - Haberler - indir.com

Rusya, Twitter'ı uyararak erişim engeli getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 10:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Rusya "yasa dışı" içeriği kaldırmaması sebebiyle Twitter platformunu yavaşlatma kararı aldığını açıkladı. Medya düzenleme kurumu Roskomnadzor, kararın "Rus vatandaşlarını korumak için alındığını" duyurdu.

Rusya "yasa dışı" içerikleri kalmaması sebebiyle bant genişliği sınırlaması yöntemiyle Twitter'ın erişim hızını en aza indirme kararı verdi. Medya düzenle kurumu Roskomnadzor, kararın "Rus vatandaşlarını korumak için alındığını" aktardı. Roskomnadzor, Twitter'ın "çocuk pornosu, uyuşturucu kullanımı ve intiharı özendirici 3.000 paylaşımı kaldırmamakta ısrar etmesi halinde" platformun ülke içerisinde tamamen yasaklanacağını aktardı. Söz konusu bu kararın uygulamaya konulmasının ardından Roskomnadzor ve Kremlin'in internet sitesi çöktü.

Twitter'ın Twitter'ın "Geri al" özelliği ücretli olabilir

Roskomnadzor bunun Twitter'ı yavaşlatma kararıyla bağlantısı olmadığını öne sürdü. Rusya son aylar içerisinde hafife olan muhalif lider, Aleksey Navalni'yi destekleyen paylaşımlar sebebiyle Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformlar üzerindeki baskısını fark ettiriyor.  Putin, muhalifleri tamamen yaygın bir şekilde kullanılan bu platformların toplum üzerindeki etkisine eleştiri yapmıştı. "Teknoloji şirketleri egemen devletlerle yarışıyor" şeklinde bir söylemi vardı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın "hiçbir şeyi yasaklama arzusu olmadığını", bu şirketleri Rusya yasalarına uymaya zorlamayı açmayan adımların "son derece makul olduğunu" söyledi.

Twitter tüm cihazlarda yavaşlatıldı

Roskomnadzor, alınan kararla Twitter'ın platformunun mobil cihazların hepsinde masaüstü cihazlarında yüzde 50'sinde yavaşlatılacağının bilgisini verdi. Kurum daha sonra bu uygulamanın sadece fotoğraf ve videolar üzerinde etkili olacağının bilgisini verdi. Rusya'daki Twitter kullanıcıları fotoğraflar ve videolarla ilgili olarak erişim sorunu yaşadıklarını aktarıyor. Ülke genelinde ise internetin tamamen yavaşladığına dair bir takım söylentiler söz konusudur. 

Surada Facebook bulunuyor

Bazı Rus milletvekilleri Roskomnadzor'un kararına olumlu değerlendirmeler yapıyor. Meclis iletişim komisyonu üyesi Anton Gorelkin, "Twitter'ın büyük paralar kaybedeceğine eminim" dedi. Gorelkin, Rus Interfaks ajansına Facebook'a da sınırlamalar getirilebileceğini dile getirdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Clubhouse alternatifi Twitter Spaces Web'den de kullanılabilecekClubhouse alternatifi Twitter Spaces Web'den de kullanılabilecek
Twitter, Clubhouse'u satın mı alıyor?Twitter, Clubhouse'u satın mı alıyor?
Twitter, Clubhouse için 4 milyar doları gözden çıkardıTwitter, Clubhouse için 4 milyar doları gözden çıkardı

PAYLAŞ