Twitter, Clubhouse'u satın mı alıyor? - Haberler - indir.com

Twitter, Clubhouse'u satın mı alıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-08 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Bloomberg tarafından öne sürülen iddialara göre Twitter, Spaces ile rakip olan Clubhouse'u kendi bünyesine katmak için 4 milyar doları gözden çıkarmış gözüküyor. Fakat iki şirket arasındaki görüşmelerin şu an için sonuçsuz kaldığını da belirtmek gerekir. 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, bir yandan üzerinde çalıştığı Twitter Spaces ile beraber son dönemlerin en popüler sosyal medya ağlarından biri olan Clubhouse'a rakip olmaya çalışırken bir yandan da rakibi olacağı platformu direk olarak satın almayı planlıyor gibi görünüyor. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Twitter, geçtiğimiz ocak ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu yatırımcı turunda 110 milyon dolar daha fon toplayarak toplam değerlemesini 1,4 milyar dolara çıkarak sesli sohbet tabanlı sosyal ağ uygulaması Clubhouse'u 4 milyar dolar karşılığında satın almak için görüşmelerde bulundu.

Rusya'da, Twitter'a erişim kısıtlaması getirildiRusya'da, Twitter'a erişim kısıtlaması getirildi

Twitter, iddialar ile ilgili yorum yapmadı

Söz konusu bu konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre iki platform arasındaki satın alama görüşmeleri şu an için bilinmeyen bir nedenle sonuçsuz kaldı. Bir Twitter sözcüsü, konuyla alakalı olarak Business Insider'a yapmış olduğu açıklamadı "söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz" diyerek iddialar ile ilgili sessiz kalmayı tercih etti. Kullanıcılar tarafından sesli sohbet odakları hazırlayarak etkinlikler ve özel sohbetler gerçekleştirebildiği, davetiye ile katılım gösterilen bir sosyal ağ olan Clubhouse, özellikle de bu yıl yani 2021 yılında önemli denilebilecek düzeyde popülerliğe ulaştı. Elon Musk, Paris Hilton gibi farklı alanlardan milyonlarca kişinin takip ettiği insanların Clubhouse'a katılması, uygulamaya gösterilen ilginin daha da artmasını sağladı. 

Söz konusu bu popüler uygulaması ile ilgili şu an için en büyük eksiklik, uygulamasının bir Android sürümünün olmaması olarak değerlendiriliyor. Dahası, bizzat şirketin üst isimlerince yapılan açıklamalara göre Android kullanıcıları, Clubhouse kullanabilmek için birkaç ay daha beklemek durumunda kalacak. Aynı zamanda tine Clubhouse yetkililerine göre uygulama, gelecekte “davetiye ile katılma” sisteminden vazgeçecek.


Twitter'da Youtube videoları izlenebilecekTwitter'da Youtube videoları izlenebilecek
Twitter temsilci atayacağını onayladıTwitter temsilci atayacağını onayladı
Twitter'ın Twitter'ın "Geri al" özelliği ücretli olabilir

PAYLAŞ