Ripple (XRP) davası ne zaman? - Haberler - indir.com

Ripple (XRP) davası ne zaman?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 13:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Bitcoin ve Ethereum’un ardından gelen, popüler kripto para birimlerinden biri olan XRP Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in, Ripple Labs Inc. ve iki yöneticisine karşı dava açtığını resmi olarak duyurmasının ardından geçen süre içerisinde XRP'de ciddi bir değer kaybı yaşandı.

ABD Güney New York Bölge Mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Ripple Labs arasından yaşanacak olan bu dava sürecinin ön duruşma tarihi paylaşıldı. Kripto para dünyasının en yüksek hacimli para birimi Ripple Labs Inc.'in XRP satışı yoluyla yapmış olduğu ihlaller sebebiyle, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edileceği yönünde haberlerin etkisi ile ciddi bir değer kaybı yaşandığı ortaya çıkmıştı

Ripple, kripto para ekonomisini düzenlemek istiyorRipple, kripto para ekonomisini düzenlemek istiyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs ve iki yöneticiye karşı dava açtığı da resmi olarak duyurulmuştu. SEC, yapmış olduğu bu duyuruda “Ripple ve iki yöneticisine 1,3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymet satışı gerçekleştirmesi sebebiyle dava açıldığı” ifadesine yer verildi.

4 gün içerisinde yüzde 140 yükselme yaşandı

Bu gelişme ile beraber 2020 yılının son günlerinde 0.23 dolar seviyesine kadar gerilediği görülen XRP uzun bir zamandır 0.20 -0.30 dolar seviyesinde seyretti. Ripple, GameStop ve AMC şirketlerinin hisse değerlerinin yükselmesi ile beraber kripto para piyasasında yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. XRP, geçtiğimiz hafta sonu içerisinde 140 artış yaşayarak 0.23 dolardan 0.77 dolara kadar yükseldi ve ani bir düşüşle 0.40 dolar seviyesinde direnç tuttu. Kripto para analistlerine göre Ripple’daki dalgalanmalar spekülasyon kaynaklıdır.

XRP işlemlerine sınırlama getiriliyor

Bir diğer açıdan ise kripto para platformu olan Bitstamps, geçtiğimiz günler içerisinde ABD'de yer alan yatırımcılar için XRP işlemlerini ve mevduatlarını 8 Ocak 2021 tarihinde durduracağını açıklamıştı. Bitstamp'in yanı sıra ABD'de Bitwise ve Hong Kong'da OSL de XRP işlemlerini durdurma kararı verdi.

Ripple davası ne zaman görülecek?

New York Güney Bölge Mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple aleyhinde olan bu dava için ilk mahkeme tarihinin duyurusunu yaptı. Söz konusu bu davanın tarafları 22 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak.


Ripple Nedir? Küresel Yerleşim Ağı Ripple Hakkında Bilmeniz GerekenlerRipple Nedir? Küresel Yerleşim Ağı Ripple Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Ripple nedir? Ripple hakkında her şeyRipple nedir? Ripple hakkında her şey
XRP işlemleri, Binance ve Ripple arasındaki yeni ortaklık söylentilerini arttırdıXRP işlemleri, Binance ve Ripple arasındaki yeni ortaklık söylentilerini arttırdı

PAYLAŞ