Ripple Nedir? Küresel Yerleşim Ağı Ripple Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Haberler - indir.com

Ripple Nedir? Küresel Yerleşim Ağı Ripple Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-12 09:03:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Liste

Ripple, para birimlerinin çoğunluğunun dünyanın her yerine transferinin saniyeler içerisinde gerçekleştirildiği bir yerleşim ağıdır.

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Ripplep platformu, küresel bir yerleşim ağı olmaktadır. Neredeyse tüm para birimlerinin dünyanın her bölgesine transferi saniyeler içerisinde gerçekleştiriliyor.

SWIFT yada Westem Union gibi para yollama seçeneklerinin pabucu dama Ripple ile atılacağa benziyor. Ripple' nin en büyük avantajı bankalarla çalışması ve masrafsız ve efektif para transferi sunmaya çalışıyor. Bu duruma odaklanmış olan Ripple, paranın hızlı bir şekilde iletilmesini sağlamaktadır. Değerlerin interneti olarak nitelendirilen bu ağ, küresel para transferi için günlerce boşuna beklemenizin önüne geçiyor. Bu sebeple günlerce para akışını beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Örnek verecek olursak, Japonya' dan Nicaragua para yollamak isteyen birisinin var olduğunu düşünelim. Japonya para birimini normal şartlarda Nicaragua'ya göndermek mümkün olmamakta. Bu durumda bankalar parayı önce dolara çevirir sonra Nicaragua parasına çevirir. Bu aşamalar gerçekleşirken de fiyat artar. Sonuçta da uluslararası para transferi masraflı bir hale dönüşür. Böyle bir durumda Ripple kullanarak Japonya parası Ripple' a çevirebilir. Çevrildikten sonrada Nicaragua' da ki kişinin Ripple cüzdanına para iletilir. Kısacası Ripple, herhangi bir para biriminin başka bir para birimine dönüştürülmesini sağlayan köprüdür.

* Bankalar Neden Ripple Kullanıyor ?

Bankalar Ripple kullanarak para akışını sağlayarak fayda gören bir diğer köprülerdir. Ripple ödeme başına para alan bankalar her yıl büyük kazançlar elde edebilirler.

* Ripple' a  Nasıl Yatırım Yaparım ?

Yatırımcıların büyük çaplı olanları Ripple' a hemen yatırım gerçekleştiriyor olsa da diğer yatırımcılar için bu durum biraz uzuyor. XRP 2017 yılında 0,01 doların altında olurken büyük  bir artış ile günümüzde ki konuma geldi. Bankalarla yapılan anlaşmalar da bunu etkiliyor diyebiliriz. Bitcoin ve Ethereum' dan sonra Ripple en büyük para birimlerinden bir tanesi olarak değer kazanmaya devam ediyor. Ripple küresel para birimine dönüştürülmeye çalışılan bir para konumunda. Eğer Ripple daha da çok ilerleyebilir ve bankaların hepsi Ripple kullanmaya devam ederse ileride Ripple çok pahalı bir hal alacak olan para birimidir.





PAYLAŞ