Play Store, Haberler kategorisine kurallarını güncelleyince binlerce uygulama kaldırıldı - Haberler - indir.com

Play Store, Haberler kategorisine kurallarını güncelleyince binlerce uygulama kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın ABD seçimlerinin tarihi yaklaşırken, yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek isteyen yetkililer, yeni önlemler almaya başladı. Google’ın yeni koyduğu kurallar kapsamında Google Play Store’dan binlerce uygulama kaldırıldı. Teknoloji devleri, son yıllarda birçok kez eleştiri hedefi oldular. Bu kapsamdaki en büyük eleştiri ise yanlış bilgilerin yayılma konusu oldu. Bu noktada şirketler de yanlış bilgilerin yayılmasının önlemesi noktasında çeşitli yöntemler geliştirmeye başladılar. Bu konuda çeşitli önlemler alan şirketlerden birisi de arama motoru devi Google oluyor. Özellikle ABD’de seçimlerin yaklaşmasıyla beraber önlemlerini artıran Google, bu önlemlerini Google Play Store’daki Haberler ve Dergiler kategorisi için de uyguladı.

Binlerce uygulama marketten kaldırıldı

Google Türkiye'den şirket kurma iddialarına cevapGoogle Türkiye'den şirket kurma iddialarına cevap

Google tarafından alınan bu önlemler sonrasında binlerce uygulama Play Store’dan kaldırıldı. Bu uygulamaların kaldırılmasının resmi sebebinin ise uygulamaların yanlış bilgi yayması oldu. Bu yanlış bilgi yayması ile ilişkilendirilmeleri veya yanlış bilginin yayılmasını önlemek için harekete geçmemeleri sebep gösterildi. Diğer yandan bu uygulamalardaki resmi hükümet bilgileri de düzenlendi. Bu uygulamalar, bundan böyle güvenilir bir kaynak göstermeden resmi hükümet bilgilerini aktaramayacak. Google’ın getirdiği yeni kurallar hem normal dönemlerde hem de seçim dönemlerinde oldukça etki gösterecek.

Seçim döneminin oldukça hareketli geçtiği dönemler yaşanıyor. Seçim dönemlerinde, ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde siyasi isimler hakkında yanlış bilgiler yayıyorlar. Yayılan bu bilgilerin herhangi bir gerçeklik payı olmasa da, insanların tercihleri noktasında etki gösterebiliyorlar. Google’ın ise bu konuda çeşitli önlemler almış olması oldukça önemli oluyor. Bakalım Google’ın haberler kategorisi için getirmiş olduğu bu yeni kurallar, seçim döneminde yanlış bilgilerin yayılımını önleyecek yada en aza indirgeyecek mi göreceğiz. İlk etapta bile gelen kurallar ile beraber uygulama mağazası Google Play’den binlerce uygulama kaldırıldığını belirtelim.

 


İlgili uygulamalar
Google Pixel 5 ve 5G’li Pixel 4a yolda!Google Pixel 5 ve 5G’li Pixel 4a yolda!
Google, Google Asistan’a sesli mesaj gönderme özelliği eklediGoogle, Google Asistan’a sesli mesaj gönderme özelliği ekledi

PAYLAŞ