OPPO çıkarılabilir kameralı akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

OPPO çıkarılabilir kameralı akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 20:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerin en popüler akıllı telefon üreticilerinden OPPO’nun yeni bir patenti daha ortaya çıktı. Katlanabilir ekranlı telefonu için ardı ardına aldığı patentlerle gündeme gelen şirket bu kez çıkarılabilir kamera modülü patenti aldı.

BBK Electronics'in alt kuruluşlarından biri olan OPPO'ya ait bir patent teknoloji dünyasında büyük bir merak uyandırdı. Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi'nin internet sitesinde ortaya çıkan patentte, şirketin çıkarılabilir kamera modülüne sahip bir akıllı telefon için patent aldığı görülüyor.

OPPO X 2021 hakkında resmi açıklamaOPPO X 2021 hakkında resmi açıklama

Bildiğiniz gibi şirketlerin aldığı patentler her zaman karşımıza bir ürün olarak çıkmayabiliyor. Ancak OPPO bu teknolojiyi hayata geçirirse bunu başaran ilk şirket olmuş olacak. Patent görselini dikkatli bir şekilde incelediğimizde arka panelde bulunan kamera modülünün çıkarılabildiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra USB Type-C bağlantısıyla selfie çekmek için kullanılabilen modülde iki adet kamera sensörü ve bir adet LED flaş bulunuyor.

OPPO Find X3'ün bazı özellikleri ortaya çıktı

Patent görselinde kamera modülünde iki kamera bulunsa da OPPO ürünü hayata geçirebilirse modülde daha fazla kamera bulunması bekleniyor. Ayrıca kamera modülünde yer alan USB-C girişinin hem 90 derece hem de 180 derece açıya ayarlanabildiği de gözlerden kaçmıyor ki bu durum fotoğraf ve video çekiminde cihazın kullanıcısına büyük bir esneklik tanıyacağını anlamına geliyor.

Fikri mülkiyet ofisinin internet sitesinde yayımlanan görsellerde cihazın gövdesinin standart bir tasarıma sahip olduğunu da görebiliyoruz. Tasarım açısından diğer OPPO modellerine benzediğini söyleyebileceğimiz cihazın asıl farklılığı kamera modülü, esnek devre kartı ve Type-C bağlantısı olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bunlara ek olarak kamera modülünün anakartında Wi-Fi, Bluetooth ve NFC desteği de yer aldığını da görüyoruz. Kamera modülünün, kendisine ait bir lityum bataryası bulunuyor ve bu sayede şarj edilebiliyor. OPPO’nun akıllı telefonu için bu tür modüler bir tasarım tercih etmesi, kamera biriminin yükseltilebilmesine ya da değiştirilebilmesine de büyük ölçüde olanak sağlıyor.


OPPO A53 5G bazı özellikleri sızdırıldıOPPO A53 5G bazı özellikleri sızdırıldı
Oppo ColorOS aylık 370 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştıOppo ColorOS aylık 370 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı

PAYLAŞ