OPPO X 2021 hakkında resmi açıklama - Haberler - indir.com

OPPO X 2021 hakkında resmi açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 13:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji firması OPPO, düzenlediği Inno Day 2020 kapsamında OPPO X 2021 isimli son derece özel bir model yeni bir telefon tanıtmıştı. İşte bu model hemen gelmiyor.

Inno Day 2020 etkinliğinin en fazla dikkat çeken unsuru OPPO X 2021 isimli genişleyebilir akıllı telefon konsepti olmuştu. Cihazın özelliklerini hatırlamak için kısaca bahsedelim. 

2020 yılının en çok kablosuz şarj teknolojisine yoğunlaşan şirketi Huawei oldu2020 yılının en çok kablosuz şarj teknolojisine yoğunlaşan şirketi Huawei oldu

Kıvrılabilir esnek bir ekrana sahip olan telefon, yana doğru bir açılma işlemi gerçekleştiriyor. Açılırken büyüme oranı da artan telefon, ekran alanını saniyeler içinde büyük oranda artırabiliyor. Bünyesinde OLED bir panel bulunduran telefon, tam olarak 6.7 inç'ten 7.4 inç'e çıkış yapıyor. Katlanabilir telefonlardan farklı kılan özelliklerden birisi katlanma yeri olmaması. OPPO tarafından yapılan açıklamaya göre bu cihaz yakın zamanda satışa çıkmayacak. Firma model için "kısa vadeli bir ticari çıkış planı" yapmadıklarını belirtiyor. Bu arada firma X 2021'in esnek bir OLED ekranı üzerinde plastik malzemelere yer verdiklerini belirtiyor. Yani burada henüz esnek bir cam yer almıyor. Kıvrılabilir ekranı ile genişleyen ilk ticari akıllı telefonun artık OPPO değil LG'den geleceği düşünülüyor. 

OPPO X 2021 için firma tarafından yapılan açıklama şu şekilde

OPPO Ar-Ge’sinin esnek ekran alanındaki en yeni başarısı olan OPPO X 2021 genişletilebilir ekran (rollable screen) konseptli akıllı telefon, kullanıcılara daha doğal bir interaktif deneyim sunuyor. Bu konsept cihaz, Roll Motor aktarma organı, bölümler arası boşluk bulundurmayan ekranı destekleyen ikisi bir arada plaka ve Warp Track yüksek mukavemetli ekran katmanı (0,1 mm) gibi OPPO’nun sahip olduğu üç özgün teknolojiyi kullanıyor.

En küçük boyutlarda 6,7 inç (17,01 cm), en büyük boyutlarda ise 7,4 inç (17,89 cm) ölçeğinde genişleyebilen bir OLED ekranı mümkün kılıyor. Böylece kullanıcılar ekran büyüklüğünü kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor. 





PAYLAŞ