Netflix Paketleri Tekrar Zamlandı! - Haberler - indir.com

Netflix Paketleri Tekrar Zamlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en güçlü içerik seyretme platformlarından biri olarak hizmet veren Netflix, zaman zaman çeşitli değişiklikler ile kendini yenilmeye ve kullanıcılarına farklı seçenekler sunmaya yönelik hareket ediyor. Netflix, kullanım için kullanıcılarından belirli düzeyde bir ücret talep ediyor. Şu dönemlerde fiyat politikasında çeşitli değişiklikler yapan film seyretme platformu Netflix, Türkiye'nin içinde olduğu 20 Avrupa ülkesinde üyelik ücretlerine zam yaptığının haberini vardi. 

Netflix, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 20 Avrupa ülkesinde kullanım ücretlerine zam yaptığının bilgisini verdi. Ülkemizde de yapılan yeni zam ile beraber 15,99 TL şeklinde belirlenmiş olan giriş seviyesi aylık üyelik paketinin fiyatı 19,99 TL, 27,99 TL şeklinde belirlenmiş olan standart aylık üyelik paketinin fiyatı ise 29,99 TL ve son üyelik paketi özel aylık ise 39,99 TL'den 41,99 TL'ye çıkarıldı. Yapılan bu zamlar kullanıcıları elbette ki pek memnun etmeyecek gibi gözüküyor. 

Netflix'te Ne İzleyeceğim Derdine SonNetflix'te Ne İzleyeceğim Derdine Son

Yapılan bu zam aslında tam olarak yeni değildir. Şirket, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde yapmış olduğu test ile beraber üyelik ücretlerinde değişiklik yapacağının izlenimlerini vermişti. Bu ücretlendirmelerin sinyallerini veren Netflix, paketlere bağlı olarak yapılan artışlar ile daha önce de çeşitli adımlar atmıştı. Bu konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Netflix Türkiye, herhangi bir fiyat artışının yapılmadığını sadece bir test aşaması olduğunu duyurdu. Kullanıcıların Netflix platformuna verdikleri değeri daha iyi anlamak adına dönem dönem farklı fiyat dengelerini test ettiklerini söyleyen Netflix Türkiye, bunu yapmalarındaki amacın Netflix üyelik ücreti politikasının doğru olup olmadığından emin olmak olduğunu da dile getirdi. 

Netflix fiyat planlaması ve paketler

Tek bir ekranda kullanıma izin veren ve HD kalite ile çalışmayan Temel Plan yeni fiyat planlaması ile beraber 17,99 TL oldu. Standart Plan olan ve HD kalite ile aynı anda 2 farklı kullanıcının platformda vakit geçirmesine izin veren paket ise 29,99 TL şeklinde değiştirildi. 4 farklı kullanıcının aynı anda kullanıma izin veren ve Ultra HD kalitesi ile seyretme keyfi yaşatan Özel Paket ise 41,99 TL şeklinde oldu. 

En yüksek zam en düşük pakete geldi

Netflix paketlerinin her birine 2 TL zam uygulandı. Şöyle ki Netflix'in Mart ayında uyguladığı test fiyatlarına baktığımızda bugün uygulanan zam çok daha uygundur. Netflix paketlerinde yapılan fiyat artışlarında esas dikkat çeken mesele ise en düşük fiyata sahip olan paket yüzde 15 oranında zamlandı. Platformun en pahalı paketine ise yüzde 5 oranında bir zam uygulandı. Bu duru karşısında düşünülen şu ki, Netflix ilerleyen süreçte paket fiyatlarını birbirine yakın tutarak bir üst pakete geçmeye teşvik edecek. Buna ek olarak ise, yek bir hesap üyeliği ile arkadaşlar arasında hesap paylaşımı yapılacak. 

Konu ile ilgili Netflix tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde; "Dünya genelinde yaratıcı topluluklarla birlikte çalışıyor, nitelikli yapım ve filmlere odaklanıyoruz. Hem yeni dizi ve filmlere hem de ürünümüzü geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ciddi yatırımlar nedeniyle zaman zaman üyelik ücretlerimizi yeniden düzenliyoruz. İçeriklerimizi mümkün olduğunca çok sayıda kişinin izleyebilmesi için fiyat değişikliğini minimumda tutmaya özen gösterdik”.

 


İlgili uygulamalar
Netflix Aboneliği Nasıl İptal Edilir?Netflix Aboneliği Nasıl İptal Edilir?
Netflix Android Kullanıcıları İçin Güncelleme YayınladıNetflix Android Kullanıcıları İçin Güncelleme Yayınladı
Tom Clancy's The Division Oyunu Netflix Filmi OluyorTom Clancy's The Division Oyunu Netflix Filmi Oluyor

PAYLAŞ