Netflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacak - Haberler - indir.com

Netflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-19 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital film ve dizi izleme platformu olan Netflix için yeni söylentiler ortaya çıkmaya başladı. Bir süre önce dedikoduları çıkan bu durum için şimdi ise Bloomberg raporunda önemli detaylar karşımıza geliyor. Rapora göre Netflix’in kendisine ait bir oyun akışı hizmeti üzerinde çalıştığı doğrulanıyor. Ancak YouTube ve Twitch ile rekabet etmemesi bekleniyor. Bu noktada şirketin bulut oyun sistemleri olan Google’ın Stadia ve Xbox Cloud hizmetlerine karşı rakip olacak. Yukarıda ifade edilen hizmetler gibi Netflix de güçlü bir donanıma sahip olmak zorunda olmadan bulutta oyun oynamanız mümkün olacak.

Diğer yandan en son Netflix’in EA’dan Mike Verdu’nu işe aldığı bilinirken, şirket kendi platformuna özel oyunlar geliştirmekte istiyor. Bu durum oldukça mantıklı gözükürken, rapor hizmetin zaten abone olan kullanıcılar tarafından kullanılabileceği ifade ediliyor.

Netflix, Süper Lig yayın haklarını alabilirNetflix, Süper Lig yayın haklarını alabilir

Netflix oyun servisi işine girişebilir

Söz konusu isim olan Mike Verdu Sims, Plants vs. Zombiese, çeşitli Zynga oyunları Farmville ve Star Wars üzerinde çalıştı. Bu noktada Netflix’in ne tür oyunları hedefleyeceğine dair fikir veriyor. Bu durumda hizmet başladığı zaman fiyatta küçük bir artış olması bekleniyor. Bu durum ise gelir akışını çok fazla arttırmaması bekleniyor. Bu noktada Netflix’in büyük olasılıkla şirket içi oyunlara daha fazla odaklanması bekleniyor. Üçüncü taraf oyunlar mevcut olacaktır ancak lansmanda AAA oyunlar olacağı henüz bilinmiyor. Bakalım Netflix nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Netflix, Steam'e rakip olabilir!Netflix, Steam'e rakip olabilir!
Spotify, Netflix dizisi oluyorSpotify, Netflix dizisi oluyor

PAYLAŞ