Spotify, Netflix dizisi oluyor - Haberler - indir.com

Spotify, Netflix dizisi oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Spotify piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra dünya genelinde en çok tercih edilen müzik uygulamalarından birisi oldu. Şimdi ise uygulama Netflix'te dizisiyle yer almaya hazırlanıyor.

Radyolar, podcastler ve müzik içerikleri gibi kullanıcıların farklı amaçlar için tercih ettiği Spotify, ücretli ve ücretsiz sürümleri ile dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Spotify uygulamasının piyasaya sürüldükten çok kısa bir süre sonra yakaladığı bu başarı ve popülerlik, aynı zamanda önemli bir hikaye yaratmasını da sağladı. Bugüne kadar benzerlerine çok sık rastlanmasa da Netflix tarafından hazırlanan yeni bir projede, Spotify girişim hikayesi ekranlara taşınıyor.

Spotify'a arama filtreleme geliyorSpotify'a arama filtreleme geliyor

Untitled Spotify Drama adıyla gelecek

Netflix'in mevcut proje için çalışmalarını hızlandırdığı öğrenilirken şu anda Netflix'te Untitled Spotify Drama adı ile yeni proje listelenmeye başladı. Proje için gelen ilk bilgilere göre ise yapım 2022 yılı itibariyle izleyicileri ile buluşacak ve tüm Netflix abonelerine sunulacak.

Mevcut projenin özellikle film olarak piyasada yer alması beklenense de Netflix, 6 bölümden oluşan bir dizi serisi olarak Untitled Spotify Drama’yı sunacak. Bu bakımdan belgesel formatından çok daha uzak bir proje olarak dikkat çeken Untitled Spotify Drama özel bir kurgusu ile başarı hikayesinin başlangıcından günümüze kadarki sürecini ekranlara aktarmış olacak.

Netflix'te mevcut proje için yer alan ifadelerde Spotify’ın kurulması ile birlikte bir devrimin gerçekleştirildiği vurgulanırken, Untitled Spotify Drama’da Daniel Ek ve Martin Lorentzon'un Spotify'ı geliştirirken yaşadıklarının anlatılacağı belirtildi. Bu bakımdan ünlü iki ismin Spotify fikrini nasıl bulduğu, geliştirme aşamalarında neler yaptığı, pazarlama çalışmaları ve mevcut karşılaşılan sorunlar ile nasıl başa çıktığı gibi pek çok farklı konuya yeni proje açıklık getirecek. Aynı zamanda girişim film ve dizilerini izlemekten hoşlanan kişiler için de Spotify en önemli örneklerden bir tanesi olacak.

Dizinin hazırlanmasında Leijonhufvud ve Sven Carlsson tarafından kaleme alınan Spotify Untold kitabından da yararlanıldığı belirtildi. Daha önce Spotify için en önemli çalışmalardan bir tanesi olan kitap, ünlü iki ismin ve projenin geçmişine yönelik önemli veriler içeriyordu. Bu bakımdan Netflix işleri biraz daha kolaylaştırmak adına kitabı da projeye dahil etmiş durumda. Dizide Daniel Ek'i Edvin Endre, Martin Lorentzon'u ise Christian Hillborg oynayacak.


İlgili uygulamalar
Spotify, 'Sadece Sen' özelliği tanıtıldıSpotify, 'Sadece Sen' özelliği tanıtıldı

PAYLAŞ