Netflix, Steam'e rakip olabilir! - Haberler - indir.com

Netflix, Steam'e rakip olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 16:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlara göre Netflix'in video oyunları ile ilgili olarak genişlemeyi ve oyun sektöründe deneyimli birer yönetici aradıklarını dile getiriyor. 

The Information'da anonim kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Netflix video oyunlarına doğru bir şekilde genişlemeyi planlıyor ve potansiyel olarak işe alımlar için "deneyimli oyun sektörü yöneticilerine" yaklaşıyorlar. Popüler olarak değerlendirilen bir dizi & film servisi olan Netflix görüldüğü üzere kapsamını video oyunlarına kadar genişletmek istiyor. Platform daha önce Black Mirror: Bandersnatch ve You vs Wild gibi etkileşimli içerikler hazırlamış ve Stranger Things 3: The Game gibi projelerde harici geliştiriciler ile iş birliği içerisinde olsa da yeni plan bundan çok daha fazlasının olacağını gösteriyor. 

Netflix'in eski yöneticisi dolandırıcılıkla suçlanıyorNetflix'in eski yöneticisi dolandırıcılıkla suçlanıyor

Netflix video oyunları konusunda genişliyor

Apple Arcade'in abonelik hizmetleriyle benzerlik gösteren bu yeni gelişme planı, esasında video oyunları endüstrisinin ne kadar büyüdüğünü de gösteriyor. Netflix tarafından Rechradar'a gönderilen bir açıklama konu ile ilgili olarak çeşitli ipuçları sunuyor. Bunlar; "Üyelerimiz içeriğimizin çeşitliliğine ve kalitesine değer veriyor" diyorlar. Dizilerden belgesellere, filme ve reality şovlarına kadar içerikleri genişletmelerinin nedenini buna bağlıyorlar. "Üyeler ayrıca Bandersnatch ve You v. Wild gibi etkileşimli şovlar veya Stranger Things, La Casa de Papel ve To All the Boys yapımlarına dayanan oyunlar aracılığıyla sevdikleri hikayelerle doğrudan etkileşim kurmanın keyfini çıkarıyor. Bu yüzden etkileşimli eğlence konusunda daha fazlasını yapmaktan heyecan duyuyoruz."

Eylül 2019 tarihinde piyasada yerini alan Apple Arcade, çevrimdışı bir şekilde oynanabilen ve mikro işlem gerektirmeyen 100'den fazla oyuna sınırsız bir şekilde erişim getiriyor. Bu konu ile ilgili Netflix, daha önce oyun pazarında yer almayı önemli bir zorluk olarak gördüğünü dile getirmiştir. CEO Reed Hastings, 2019 yılında yapmış olduğu açıklamada Netflix'in bir oyun yayın hizmeti oluşturmak için niyeti olmadığını dile getirmiştir. Bu konu ile ilgili olarak Fortnite'ı büyük bir rakip olarak gördükleri dile getirildi. 

"[Oyunlara yönelik bir abonelik servisi] gibi bir şey yaparak Fortnite ile daha iyi rekabet edemiyoruz çünkü bunda pek iyi değiliz. Şimdiye kadar gördüğünüz en harika TV şovlarını yaparak rekabet ediyoruz, böylece Fortnite'ı bırakıp dizilerimizi izlemeye geliyorsunuz."

Popüler dizi & film seyretme platformu Netflix yıllardır pek çok oyun uyarlaması üretti. Bunlar arasından en önemlisi ise The Witcher, Sonic The Hedgehog, Castlevania ve Resident Evil filmi olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra platformda şu an için iki farklı Ubisoft oyununa dayanan filmler üzerinde de çalışmalar yapıyor. 

 


Netflix'in bu yaz yayınlayacağı filmler açıklandıNetflix'in bu yaz yayınlayacağı filmler açıklandı
Apple, Netflix'den kar alamadığı içi şikayetçiApple, Netflix'den kar alamadığı içi şikayetçi
Apple şirket içi yazışmaları: “Netflix’i cezalandırmalı mıyız?”Apple şirket içi yazışmaları: “Netflix’i cezalandırmalı mıyız?”

PAYLAŞ