Microsoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttu - Haberler - indir.com

Microsoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Microsoft'un Teams uygulaması, bugün birkaç saatliğine kapalı kaldı. Sorunun ne olduğu ise "Süresi dolan sertifika"olarak açıklandı.

İnternet tarayıcıları ile internet sunucuları arasında SSL sertifikası kullanılıyor. Bu sertifika ile güvenli bağlantı kuruluyor. Geliştiricilerin güvenli bağlantılar sağlamak adına oluşturmuş olduğu bu standart, bugün Microsoft'un başına iş açtı

Microsoft Edge'de bulunan Microsoft Edge'de bulunan "Sekmeyi taşı" özelliği Chrome'a geliyor

Bir sertifikanın süresinin dolmuş olması, yazılım şirketlerinin olmasını istedikleri en son şeylerden birisidir. Yazılımın dev isimlerinden olan Microsoft, bugün böyle bir sorunla maalesef karşı karşıya geldi. Sertifikanın dolan süresi sebebi ile Microsoft Teams uygulaması, Microsoft sunucularına erişim sağlayamadı ve uygulama bir süreliğine kapalı kaldı.

Microsoft’tan 'amatör' hatası

microsoft teams

Microsoft'un bu denli basit bir hata yapması ve bu sebepten oluşan sorunlar ciddi bir organizasyon hatası olduğunun büyük bir göstergesi. Teams kullanan pek çok topluluk, haftaya başlamak adına sisteme girmeye çalıştı fakat sorunlarla karşılaştı. 

Firma, Microsoft 365 Status isimli Twitter adresinden duruma açıklık getirdi. Öncelikli olarak sorunun incelendiğini dile getiren Microsoft, daha sonra gerçekleştirdiği paylaşım ile sorunun nedeninin bir kimlik doğrulama sertifikasından kaynaklandığını duyurdu. Firma, birkaç saatlik aksaklığın ardından yeni bir yama yayınladı. Bu yamayla sertifika sorunu ortadan kaldırılmış oldu.

Slack’e Microsoft’un cevabı Teams olmuştu

Microsoft Teams, 3 yıl önce Slack'e bir rakip olarak kullanıcılara sunulmuştu. Teams'e geçtiğimiz yıl özel kanallar gibi yenilikler dahil edilmişti. Geçtiğimiz günlerde Teams'in televizyon reklamları da piyasada yayınlanmaya başlandı. 

Problemin kaynağı ne olursa olsun bu durum, firmanın Slack ile rekabete girmek için göstermiş olduğu çabayı boşa çıkaracak gibi görünüyor. Microsoft Teams'ın dünya çapında 20 milyon kullanıcısı mevcut. Bu kullanıcılardan henüz resmi olarak herhangi bir özür dilenmemesi de firmanın elini zayıflatıyor.


İlgili uygulamalar
Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecekMicrosoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek

PAYLAŞ