Microsoft PlayStation kullanıcılarını kızdıracak - Haberler - indir.com

Microsoft PlayStation kullanıcılarını kızdıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 21:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Yeni nesil konsolların çıkmasına kısa bir süre kala Microsoft tarafından ilginç bir açıklama geldi. Onun öncesinde, dün AMD yeni nesil RDNA 2 mimarili ekran kartlarını duyurdu. Yeni nesil AMD ekran kartları Nvidia RTX 3000 serisine rakip olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft: “RDNA 2’nin özelliklerini tam destekleyen konsollar Xbox Series X ve S”

AMD'nin aynı zamanda RDNA 2 mimarisini yeni nesil konsolların GPU’sunda kullandığını biliyoruz. Microsoft bugün Xbox Wire blogunda, Xbox konsolları ve ekosistemi ile ilgili olarak bir makale yayınladı. AMD Radeon RDNA 2 mimarili ekran kartlarının dün duyurulmasının ardından, Microsoft, yeni nesil konsolları için ortağını ve işlemci tedarikçisi olan AMD’yi tebrik etti.

Sony PlayStation App güncellendi, işte yenilikleriSony PlayStation App güncellendi, işte yenilikleri

Microsoft, Xbox Series X ve Series S konsollarının neler yapabileceğini ve RDNA 2 mimarisini nasıl entegre ettiklerini açıkladı. Şirket, donanım hızlandırmalı DirectX Raytracing, Mesh Shaders, Sampler Feedback ve Veriable Rate Shading birimlerinin yerleşik olduğunu ve böylece oyun geliştiricilerinin bundan daha iyi bir şekilde yararlanabileceğini belirtiyor.

Microsoft, Xbox Series X ve S‘in, AMD’nin konferansta bahsettiği tüm RDNA 2 yetenekleri için tam donanım desteğine sahip tek konsollar olduğunu vurguladı. Bu da şu anlama geliyor, yeni nesil Xbox’lar RDNA 2’nin tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanıyor. Bu durum, Sony’yi gölgede bırakabilir ve PS5 üzerinde RDNA 2 mimarisinin tam kullanılamadığı anlamına gelir.



PAYLAŞ