Microsoft hizmetlerine dün gece 5 saat erişilemedi - Haberler - indir.com

Microsoft hizmetlerine dün gece 5 saat erişilemedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi şirketi Microsoft, dün gece itibariyle DNS kaynaklı ifade edilen bir sorunla karşılaştı. Düzeltilmesi 5 saati bulan bu söz konusu sorun, Microsoft Teams ve Xbox Live gibi hizmetlere olan erişimin kesilmesine sebep oldu. Çalışmalarını Türkiye’ye göre sabaha kadar gerçekleştiren Microsoft, söz konusu problemi çözmüş durumda. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsof’un hizmetlerini kullanan kullanıcılar, dün gece ile beraber saatler süren bir kesinti ile karşılaştılar. Bu noktada Microsoft Teams’ten Xbox Live’a kadar şirketin birçok hizmeti gece saatlerinde hizmet veremedi. Bu kesinti toplamda 2, sorunların hepsinin giderilmesi ise yaklaşık 5 saat sürdü.  Microsoft, bu kesintiler hakkında ise resmi açıklamalarda bulundu.

Microsoft’tan 5 saatlik hizmet kesintisi

Microsoft, Discord'u satın alabilirMicrosoft, Discord'u satın alabilir

Microsoft sözcüsü, birçok müşterisini etkileyen bu problemi çözmek için çalıştıklarını belirtti. Sorunların çözüldüğünü açıklaması da yine aynı kişiden geldi. Microsoft’un toplu hizmetlerinden yazan bilgilere göre bu sorun, DNS kaynaklı ve Microsoft’un neredeyse her hizmetini etkilemişti. Microsoft’un hizmetlerinde yaşanan bu kesinti, oyuncuları da direkt olarak etkiledi. Öyle ki dün gece boyunca birçok oyuncu, Xbox Live hesabı ile bağlandığı oyunlara erişim sağlayamadı. Tıpkı Microsoft 365’de olduğu gibi Xbox Live’ın hizmet durum sayfası da bu hizmette sorunlar olduğunu ve kullanıcıların beklemesi gerektiğini belirten mesajlar yayınladı.

Microsoft bu kesintilerin sebeplerine yönelik bir açıklama yapmış değil. Ancak bu kesinti, Microsoft’un ilk defa değil, 15 mart tarihinde de benzeri bir kesinti yaşadığı biliniyor.


Microsoft ücretsiz oyun dağıtımına başlıyorMicrosoft ücretsiz oyun dağıtımına başlıyor
Microsoft'tan Cortana için mobil açıklamaMicrosoft'tan Cortana için mobil açıklama

PAYLAŞ