Microsoft'tan Cortana için mobil açıklama - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Cortana için mobil açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, Android ve iOS uygulama mağazaları üzerinden Cortana servislerini kaldırdı. Bir dönemin en popüler sanal asistan hizmeti olan, mobil uygulamalar için desteğini sona erdirdiğinin bilgisini verdi. Artık servis yoluna farklı bir şekilde devam etme kararı aldı. 

İlk kez 2014 yılında kullanıcıların karşısına çıkan Cortana şirketin pek de hayalini kurduğu bir ürün olmadı. 2019 yılında Microsoft, asistan uygulamasının yaygınlığını azaltmak adına harekete geçti. Aynı zamanda Cortana'yı bir asistandan çok daha farklı yazılım entegrasyonlarına dönüştürdü. İki yıl önce Xbox One, Skype ve Windows 10'un arama çubuğu üzerinden kaldırılan bu yazılım, Ocak ayından itibaren bazı ülkelerde mobil uygulama mağazalarıyla bağını koparmıştır. Fakat artık küresel olarak hizmet mobil desteğini tamamen çekti. 

Cortana, Windows 10’da kullanılmaya devam ediyor

Google Play Store ve Apple App Store ile yıllarını ayırma kararı veren Cortana uygulaması artık sadece Windows 10 işletim sistemiyle çalışma prensibine sahip olan bilgisayarlar üzerinden hizmet vermeye devam edecek. Microsoft şu an bunun için bir süre vermedi ancak kullanıcılar yine de yakın zamanda içerisinde bu desteğin de sona ereceğini düşünmeye başladı. 

Windows 10'da basit ve pratik özellikleriyle kullanıcıların halen dikkatini çekmeyi başaran Cortana için geliştiriciler iyi bir senkronizasyon yaptı. Ancak uygulama mobil pazarda temel işlevlerini yerine getirmek dışında ortaya ekstra bir şey koyamadı. Piyasadaki büyük rakipleri Alexa, Siri ve Google Asistan gibi hizmetlere karşı geri vites yaptı. Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin Cortana’yla ilgili rotasını yenilediklerini de dile getirdi. Artık sesli asistan hizmetlerinin Alexa ya da Siri için bir rakip olmayacağını da dile getiren Nadella, yazılımın Office 365 uygulamaları için yardımcı bir araç olarak optimize edileceğini de aktardı. Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

 





PAYLAŞ