Microsoft, Discord'u satın alabilir - Haberler - indir.com

Microsoft, Discord'u satın alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft oyun odaklı sohbet servisi olan Discord için satın alma görüşmeleri içerisinde. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Bloomberg'e verdiği bilgilere göre, satış bedeli 10 milyar doların üstüne dahi çıkabilir. Microsoft adına Discord’la görüşmeleri Xbox şefi Phil Spencer’ın yürüttüğü belirtiliyor.

VentureBeat sitesinde yer alan haberlere göre Discord’un 10 milyar doların bir satış için diğer potansiyel alıcılarla fa görüşme içerisinde olduğu dile getirildi. Şirket tarafından olan biriyle özel satın alma anlaşma imzaladığı ve bu sebeple de sürecin yakın zaman içerisinde tamamlanabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Bloomberg yer alan haberlere göre se Discord’un satış yerine halka arz yolunu seçebileceği de dile getiriliyor. Discord'un geçmişte görüşme içerisinde olduğu şirketler arasında Epic Games ve Amazon da yer alıyor.

Microsoft, Bethesda hayranlarını üzdüMicrosoft, Bethesda hayranlarını üzdü

Aylık kullanıcı sayısı olarak ise 140 milyon rakamına ulaşan Discord'un yıllı elde ettiği geliri 130 milyon dolar seviyesine ulaşmaktadır. The Wall Street Journal'da yer alan haberlere göre şirketin ise şu an için kara geçmediğine dikkat çekiliyor. Şu an için 7 milyar dolar değer biçilen bu şirket, geçtiğimiz aralık ayı içerisine 100 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamlamıştı. Discord ücretsiz olarak sunulsa da aylık bedeli 9.99 dolar olan Nitro paketi sayesinde yüksek çözünürlüklü ekran paylaşımı, ekstra çıkartma paketleri ve daha geniş yükleme limiti gibi imkanlar sunuluyor. Microsoft için Discord Xbox servislerine entegre etmeye uygun bir platform gibi görünüyor.


Microsoft Xbox için Edge testlerine başladıMicrosoft Xbox için Edge testlerine başladı
Microsoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyorMicrosoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyor
Microsoft Exchange Server’a yapılan saldırı ESET tarafından tespit edildiMicrosoft Exchange Server’a yapılan saldırı ESET tarafından tespit edildi

PAYLAŞ