LinkedIn'a hikayeler özelliği geldi - Haberler - indir.com

LinkedIn'a hikayeler özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 11:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal iş ağı olarak kabul edilen LinkedIn, yeni Hikayeler özelliğini dünya çapında kullanıcıların beğenisine sundu. Platforma gelen hikayeler özelliğinin, markaların iletişim stratejilerinde önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Snapchat tarafında kullanıldıktan sonra Instagram kısmında da benimsenip Facebook ve WhatsApp gibi popüler platformlarda da yerini alan Hikayeler özelliği, LinkedIn platformuna eklendi. 

Dünyanın en popüler sosyal iş ağı olarak kabul edilen ve 2002 yılında kurulan LinkedIn, LinkedIn Stories( LinkedIn Hikayeler) özelliğini dünya genelinde kullanıma sundu. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde gerek şirketler gerekse bireysel kullanıcılar platformunun mobil uygulaması sayesinde fotoğraflar ve kısa videolar yayınlayabiliyor. Peki, yeni Hikâyeler özelliği platforma ne kazandıracak?

LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezasıLinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası

LinkedIn Hikayeler özelliği kullanıma sunuldu

Instagram benzeri bir formata sahip olan bu yeni özellik, fotoğraflar ve 20 saniyeye kadar ulaşabilen videolar ile beraber markaların üyelerine ulaşmasını daha kolay hale getiriyor. Bu tür paylaşımlar, genel olarak birçok platformdaki hikayeler özelliğinde olduğu gibi 24 saatin ardından yok oluyor. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde markalar ve kullanıcılar, metinleri ve özelleştirilmiş iş çıkartmalarını Hikayeler kısmı ile birleştirebiliyor. Hikayeler özelliği deneme amacıyla açılan Franse, Brezilya ve ABD gibi ülkelerde kullanıcılar tarafından oldukça hızlı bir şekilde benimsenmiş ve kullanılmaya başlanmıştı. 

LinkedIn Hikayeler, markalar ve kullanıcılar tarafından çeşitli şekillerde kullanılmaya başlandı bile. The Drum'da yer alan habere göre bir moda evi olan Christian Dior Culture, eylül ayında gerçekleştirilen Paris Moda Haftası'nda kamera arkasını paylaşmak için kullanılmıştı. Ayrıca yeni bir ürünün yapılışını göstermek, soru–cevap etkinliklerini gerçekleştirmek gibi amaçlarla da kullanıldı.

LinkedIn Birleşik Krallık, İrlanda ve İsrail Pazarlama Çözümleri Yöneticisi Tom Pepper, LinkedIn Hikayeler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Hikayeler'in, markaların iletişim stratejilerinin önemli bir parçası olacağına inanıyoruz" dedi. Pepper, ayrıca Hikayeler özelliğini deneyimlemek isteyen markalara yönelik olarak ise "durmayın ve deneyin" dedi.


İlgili uygulamalar
LinkedIn güncellenmiş kılavuzunu yayınladıLinkedIn güncellenmiş kılavuzunu yayınladı
Microsoft, 5 yıl gibi uzun bir aradan sonra LinkedIn tasarımının değişeceğini açıkladıMicrosoft, 5 yıl gibi uzun bir aradan sonra LinkedIn tasarımının değişeceğini açıkladı
Sonunda LinkedIn’e hikaye özelliği geldiSonunda LinkedIn’e hikaye özelliği geldi

PAYLAŞ