Microsoft, 5 yıl gibi uzun bir aradan sonra LinkedIn tasarımının değişeceğini açıkladı - Haberler - indir.com

Microsoft, 5 yıl gibi uzun bir aradan sonra LinkedIn tasarımının değişeceğini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

İş dünyasının önemli uygulamalarından biri olan LinkedIn, uzun yıllardır aynı tema ile kullanılıyordu. Microsoft bu durumu değiştirmek üzere harekete geçti. 5 yıl kadar uzun bir aranın ardından LinkedIn  tasarımının değişeceği açıklandı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre LinkedIn platformunda alışılan mavi renkli tema artık ortadan kalkacak. Ekip, yapmış olduğu açıklamalarla beraber kullanıcılara daha sade ve modern bir tasarım sunmayı hedefliyor. 

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft şirketinin en popüler hizmetlerinden bir tanesi de LinkedIn platformudur. İş dünyasına yönelik bir hizmet olarak sunulan LinkedIn, kullanıcıların iş başvuruları yapmaları, sektörde de diğer isimleri takip etmelerini sağlıyor. Microsoft şirketi, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde ise bu hizmeti için herhangi bir görsel iyileştirmesi yapmadı. Konuyla ilgili olarak yapılan son açıklamalar, LinkedIn'in genel tasarımının nihayet değişeceğini de gözler önüne seriyor gibi gözüküyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre LinkedIn'in yeni tasarımı, kullanıcılara daha sade ve modern bir deneyim sunacak. Ayrıca Microsoft, bu tasarım güncellemesi ile kullanıcı deneyimini de iyileştirmeyi amaçlıyor. 

LinkedIn için LinkedIn için "Anket" ve "Görüntü Kırpma Gibi" özellikleri yolda

LinkedIn tasarımı değişiyor

LinkedIn platformunun tasarım ekibi tarafından yapılan çalışmalar, kullanıcılara yeşil ve mavi renklerin genellikle daha sıcak bir deneyim sunuyor. Konuyla ilgili olarak çalışma yapan ekip, işlemlerin daha da hızlı olması için de LinkedIn'e daha fazla buton eklemiş durumdadır. Aynı zamanda LinkedIn platformunun yeni tasarımı, daha kullanıcı odaklı bir şekilde hazırlanıp, LinkedIn'in simgesi olan mavi renk yoğunluğunu azaltıyor. Microsoft'a göre kullanıcılar, LinkedIn'i nasıl kullanacaklarını artık daha kolay bir şekilde anlayacaklar.

Uygulamaların basit kullanımlar sunuyor olması kullanıcılar için son derece önemli bir durumdur. Bunun farkında olan LinkedIn tasarım ekibi de tasarımdaki boşlukları artırdığını dile getiriyor. Bu bağlamda dekoratif simgeleri ve ayırıcı çizgileri azaltan ekip, kullanıcılara daha sade ve basit bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Tüm bunlarla yetinmeyen LinkedIn tasarım ekibi, oluşturduğu yeni tasarımda metin ölçeklendirme ve kontrast ayarı yapabilmeye de imkan tanıyor. 

LinkedIn'in yeni tasarımındaki değişiklikler sadece bunlarla da sınırlı kalmıyor. İlerleyen süreçte pek çok yeni özellik daha getireceklerini ifade eden tasarım ekibi, kullanıcıların karanlık mod kullanabileceklerini de söylüyor. Ancak kullanıcılar, bu yeni tasarımı hemen kullanamayacaklar. Microsoft, bu yeni LinkedIn tasarımının önümüzdeki birkaç ay içerisinde dünyadaki tüm kullanıcıların hizmetine sunulacağını ifade ediyor. LinkedIn platformu halihazırda zaten oldukça popüler ve talep edilen bir platformdur. LinkedIn platformunun tasarımında ve kolaylığında bir takım değişikliklerin yapılması kullanıcıların daha donanımlı bir deneyim yaşamasını sağlıyor. 


İlgili uygulamalar
LinkedIn Apple cihazlardaki klavye girişini izinsiz kopyalamakla suçlamasıyla karşı karşıyaLinkedIn Apple cihazlardaki klavye girişini izinsiz kopyalamakla suçlamasıyla karşı karşıya
Klavye panosundan veri kopyaladığı iddialarıyla gündemde olan LinkedIn'a dava açıldıKlavye panosundan veri kopyaladığı iddialarıyla gündemde olan LinkedIn'a dava açıldı
LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezasıLinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası

PAYLAŞ