LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası - Haberler - indir.com

LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu hackera hapis cezası

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2016 senesinde Çek Cumhuriyeti’nde yakalanan LinkedIn ve Dropbox saldırılarından sorumlu Rus hacker Yevgeniy Nikulin farklı suçlamalardan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

2012 senesinin başlarında ABD tarihindeki en önemli ve en büyük siber saldırı olaylarından biri yaşanmıştı. Yevgeniy Nikulin LinkedIn ve Dropbox platformlarına yapılan siber saldırıda toplamda 117 milyon kullanıcının giriş bilgileri ele geçirilmişti. Üzerinden yıllar geçse de bu olayın peşini bırakmayan ABD hükumeti sonunda saldırganı yakalamayı başardı.

Sahte mahkeme kararı yayımlayan hackerlar Microsoft 365 kullanıcılarının bilgilerini çaldıSahte mahkeme kararı yayımlayan hackerlar Microsoft 365 kullanıcılarının bilgilerini çaldı

Yaşanan olayda sadece LinkedIn ve Dropbox platformlarının değil Formspring verileri de çalınmıştı. Dropbox o saldırının ardından güvenlik önlemlerini arttırarak iki aşamalı doğrulama sistemine ve şüpheli faaliyetleri otomatik kontrol sistemine geçiş yapmak zorunda kalmıştı.

Bir Hacker Hareket Halindeki Otomobilleri Durdurdu

Bu büyük siber saldırının ardından güvenlik sistemlerini iyileştirmek için büyük bir çaba sarf eden platformlar günümüzde kullanıcı verilerini korumayı başarıyor gibi duruyor.

Rus hacker Yevgeniy Nikulin'a 15 yıl hapis cezası

Saldırı hakkında yapılan detaylı incelemeler sonucunda saldırıları gerçekleştirenin Yevgeniy Nikulin adında bir Rus hacker olduğu ortaya çıkmıştı. Popüler platformlardan kullanıcı verilerini çalarak bu verileri çeşitli forumlarda satmaya çalışan Yevgeniy Nikulin 2016 senesinde Çek Cumhuriyeti’nde tutuklanmıştı. Hakkında açılan soruşturmalar ve farklı suçlardan 9 dava ile karşı karşıya kalan Yevgeniy Nikulin için 2018 senesinde hem Rusya hem de ABD suçlunun iadesini talep etmişi Çek Cumhuriyeti ise tercihini ABD’den yana yapmıştı. Dün gerçekleştirilen son duruşmada Yevgeniy Nikulin için nihai karar verildi. Yevgeniy Nikulin kişisel verileri satmak suçundan 10 yıl, siber saldırı suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak yargıç William Alsup’un; savcılığın elde ettiği verileri sorgulayarak hükumetin daha kesin kanıtlar bulması gerektiğini şart koştuğu söyleniyor.

 


Kaliforniya Üniversitesi hackerlara 1.4 milyon dolar ödediKaliforniya Üniversitesi hackerlara 1.4 milyon dolar ödedi
Microsoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyorMicrosoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyor

PAYLAŞ