Bir Hacker Hareket Halindeki Otomobilleri Durdurdu - Haberler - indir.com

Bir Hacker Hareket Halindeki Otomobilleri Durdurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 11:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir hacker tarafından yapılan açıklama ile GPS uygulamaları sayesinde birçok arabaya ulaşabildiğini ve isterse bu araçları o an durdurabileceğini iddia etti. İnternet üzerinde L&M adına sahip olan bir hacker tarafından GPS sistemleri üzerinden otomobillere bağlanabildiği iddia edildi. ProTrack ve iTrack adlı GPS uygulamalarını baz alan hacker, üretici şirketlerin bütün müşterilerine 123456 şifresini verdiğini tespit etti. Kullanıcılara ait giriş bilgilerini ele geçiren hacker, Hindistan, Fas ve Filipinler gibi çeşitli ülkelerde bulunan otomobilleri bir süre izledi. Daha sonra ise otomobillere uzaktan müdahale etmek isteyen hacker tarafından birkaç otomobilin durdurulduğu iddia edildi.

Uzaktan araçları kontrol eden hacker

Hacker'lar yeni tehdit ile karşınıza çıkabilirHacker'lar yeni tehdit ile karşınıza çıkabilir

Oldukça detaylı çalışan bu hacker, müşterilere ait olan gerçek isim, telefon numaraları ve kimlik gibi bilgileri ele geçirmiş durumda. Elde edilen bu veriler ile 4 farklı kullanıcıyla iletişime geçen hackerın yapabildiklerini kanıtlaması için iletişim ile ispat sunmuş oldu. Gri şapkalı hacker olarak tanıtılan bu şahıs, hedefinin şirketler olduğunu dile getiriyor. Konu hakkında fidye istemiş ancak şirketler hackerı ciddiye almamışlar. Hacker ise şirketler üzerinden tek derdinin para kazanmak olduğunu göstermiş oluyor. Hacker yapmış olduğu açıklama ile tüm dünyada geniş çaplı bir trafik krizi çıkartabileceğini iddia etti.

Araçları kontrol edebileceğini belirten bu isim, tüm motorları kapatabileceğini ve GPS donanımlarına sahip programlarının seçeneklerinde otomobilleri uzaktan kontrol seçeneğinin olduğunu belirtiyor. Ancak bu noktada araç 20 KM hızla giderse motor kapatılabiliyor. Hacker ise konu hakkındaki ispatı için bir ekran görüntüsü paylaştı. Tüm bu iddialardan sonra yetkililer tarafından hacker iletişime geçti ve istediği fidyenin yüksek olduğu belirtildi. İlk etapta reddedilse de daha sonra belli bir ücret ile anlaşmayı başarmış durumdalar. Anlaşma detayı ve rakamları henüz açıklanmış değil.  


115 suçtan aranan Türk Hacker yakalandı!115 suçtan aranan Türk Hacker yakalandı!
FBI'ın Hackerlar ile Başı DertteFBI'ın Hackerlar ile Başı Dertte

PAYLAŞ