LinkedIn CEO’su Jeff Weiner görevinden ayrılıyor - Haberler - indir.com

LinkedIn CEO’su Jeff Weiner görevinden ayrılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 14:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

LikedIn CEO’su Jeff Weiner 11 yıllık görevinden ayrılıyor. Yerine 1 Haziran’da şirketin “Kıdemli Başkan Yardımcısı Ryan Roslansky” geçecek.

Faaliyete başladığında farklı bir iş sitesi olarak görülen LinkedIn’ın kurucusu Reid Hoffman 2008 senesinde Weiner’ı işe almıştı. Ardından ilerleyen yıllarda Ryan Roslansky şirkete katılmıştı.

Linkedln'e Beğeni Haricinde Yeni İfadeler Simgeleri EkleniyorLinkedln'e Beğeni Haricinde Yeni İfadeler Simgeleri Ekleniyor

İkili bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla şirketin büyümesine büyük ölçüde katkı sağlamış ve şuanda günümüzde sosyal medyanın en büyük iş amaçlı platformu LinkedIn’ın kazancının bir sene içinde 7.5 milyon dolardan 78 milyona yükselmesini sağlamışlardı. Bununla birlikte platformun üye sayısı da 33 milyondan 675 milyona yükselmişti.

Ve sonrasında LinkedIn 26 milyon dolara Microsoft tarafından satın alınmıştı. Buda Jeff Weiner’ın bir CEO olarak ne kadar başarılı olabildiğini ve çalışmalarındaki başarıyı gözler önüne sermişti. Şirket çalışanları için bir mektup yayınlayan Weiner ise “Şu ana kadar başardıkları şeyin boyutuna ve etkisine rağmen, pek çok açıdan hala yeni başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Linkedin, Learning ile Profesyonelleri Eğitmeye Ağırlık Verecek

Bunun yanı sıra mektubunda doğru şirket için doğru işler yapmanın verdiği mutluluk ve tatmin hissinden de bahseden Weiner şirketteki pozisyonundan ayrılmasının tamamen kendi kararı olduğunun altını çizdi. Görevinden ayrılmaya kararlı olan Weiner’ın yerini ise şirkette ilk işe aldığı kişi olan Ryan Roslansky olacak.

Roslansky Microsoft CEO'suna hesap verecek

Daha önce şirketin birçok alanında liderlik ve yöneticilik yapan Roslansky özellikle şirketin influencer programını oluşturmak ve platformda tüketicilerle şirketlerin tek bir çatı altında bir araya gelmesinde önemli bir paya sahip.

1 Haziran’dan itibaren LinkedIn’ın CEO’su olacak olan Roslansky’nin başarısı düşüldüğünde Weiner’ın yerini doldurabilecek ender kişilerden olduğunu söylemek mümkün. Bundan sonrasında gelişmeler hakkında Microsoft CEO’su Satya Nadelle’ya hesap verecek Roslansky’ın yerine şirkette şuan pazarlama çözümleri başkan yardımcılığı görevini yürüten Tomer Cohen geçecek. Roslansky’nin bu görevde Weiner kadar başarılı olup olamayacağını ise ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

 

 


İlgili uygulamalar
LinkedIn Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?LinkedIn Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Linkedin profilinizi göz alıcı hale getirecek 10 ipucuLinkedin profilinizi göz alıcı hale getirecek 10 ipucu

PAYLAŞ