Linkedin profilinizi göz alıcı hale getirecek 10 ipucu - Haberler - indir.com

Linkedin profilinizi göz alıcı hale getirecek 10 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-08 22:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İş dünyanızı sosyal platforma taşıyarak akıllı cihazınızı bu konu hakkında daha verimli kullanmak için sahip olacağınız uygulamalardan biri olan LinkedIn ile yüksek potansiyelli bir kariyer planlaması yapabilirsiniz. LinkedIn, iş arama sürecinde iş arayanları ve iş verenleri bir araya getiren profesyonel bir sosyal platformdur. LinkedIn uygulamasını diğer sosyal platformlardan ayıran en önemli özellik ise iş bulma ve kariyer planlaması yapmak amacıyla kullanabileceğiniz içerikler sunuyor olmasıdır. Söz konusu bu uygulamayı kullanarak benzer alanda çalışan kullanıcılar ile iletişim kurabilir ve belirlediğiniz konular hakkında fikir alışverişi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra iş arama sürecinde kendi tercihlerinize göre belirlediğiniz ilanlara ve ve hatta son derece faydalı bilgilere de erişim sağlayabilirsiniz. LinkedIn, diğer sosyal medyalardan çok daha önce kurulmasına rağmen hitap ettiği kitle itibariyle pek fazla kişi tarafından da tercih edilmedi. 

LinkedIn profilinizi daha ilgi çekici hale getirecek 10 önemli detay

Güzel bir ön yazı hazırlayın

LinkedIn üzerinden sizinle iletişime geçecek potansiyel kullanıcılar için ilk yapmanız gereken başarılı bir ön yazı hazırlamak olacak.Ön yazı hazırlarken profilinizde yer alacak bilgileri geniş çaplı olarak anlatabilir, kariyer tecrübelerinizi aktarabilir, övgü alacak başarılarınızdan söz edebilir ve aynı zamanda liderlik özelliklerinize de yer verebilirsiniz. Ön yazı hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de egonuzu kontrol altında tutmak olacak. Liderlik ruhunuzdan bahsederken sınırları aşmadan gerçekçi bir yazı hazırlamalısınız. 

LinkedIn de hikaye kervanına katıldı!LinkedIn de hikaye kervanına katıldı!

Alanınızla alakalı bir makalenizi paylaşın

Ne kadar profesyonel bir yazar olmasanız da LinkedIn üzerinden bir profil hazırlayacaksınız yayınlayacağınız içerikler kendi alanınızı ön plana çıkarmanızda faydalı olacaktır. İşe girme süreci, satış becerileri ve pazarlama konusunda da bildiklerinizi aktararak olası bağlantılar hakkında daha verimli bir süreç geçirebilirsiniz. 

Bağlantı isteği gönderirken mesajlarınızı kişisel tutun

Kendi çalışma alanınızda yer alan birisi ile iletişime geçmek istediğiniz taktirde her zaman geri cevap alacaksınız diye kural yoktur. Şöyle ki özellikle bu kişinin oldukça fazla bağlantısı varsa göndereceğiniz mesajı ön plana çıkaracak adımlar atmanız gerekiyor. Bunu yapmanın en iyi yolu ise farklı kişilerin yazılarından alıntı yapmak yerine kendi profilinizi özgün bir şekilde hazırlamak olacak. 

Profilinizde kullandığınız anahtar kelimelere özen gösterin

SEO, yani arama motrunda profilinizin ön plana çıkması ve Google'da gözükmesi için anahtar kelimeler son derece önemlidir. Bu sebeple profilinizi hazırlarken SEO için uygun şekilde entegre etmeniz gerekiyor. Anahtar kelime seçimleri sandığınızdan çok daha önemlidir. 

Çalışmak istediğiniz pozisyonlardaki LinkedIn kullanıcıları ekleyin

Çalışmak istediğiniz alanlardaki kişilere bağlantı göndermek hem network kurmanız konusunda yardımcı olacak hem de o kişiler ile gelmek istediğiniz pozisyon konusunda yardımcı olacak içerikler elde etmenizi sağlayacak. 

 Diğer web sitesi seçeneği seçin

LinkedIn hesabınızda yer alan iletişim bilgilerinizin altında varsa mevcut web siteniz ve blogunuz ile bağlantı kurmanız için de alan sunulmaktadır. 

Profilinize bakan kullanıcılara ulaşın

Eğer bir LinkedIn kullanıcı profil sayfanızı ziyaret ettiyse bu onunla bağlantı kurmanız konusunda son derece önemli bir fırsattır. Herhangi bir kullanıcının profilinizi ziyaret etmesi sizinle ilgilendiği anlamına gelir. 

Yeni gruplar arayın ve katılın

Diğer kullanıcılar ile kendi ağınızı genişletmenin en faydalı yolu da çalışma alanınıza uygun kurulan gruplara katılmak olacak. Kendinize ait hissettiğiniz gruplar ile bağlantı kurmak profilinizi geliştirecek en önemli adımlar arasındadır. 

Diğer kullanıcıların profillerini gözetleyin

Diğer kullanıcıların profillerine göz atmak yani halk arasında stalk yapmak LinkedIn dünyasında en önemli adımlardan biridir. Farklı bir LinkedIn  kullanıcısının hesabını ziyaret ettiğinizde LinkedIn bunu kullanıcıya bildirim olarak sunar. Ne kadar çok kullanıcı sayfasını ziyaret ederseniz potansiyel bağlantınızda o kadar çok artar. 

Bağlantılarınızla sağlam bir iş ilişkisi kurun

Bağlantılarınız sonucunda sağlam ilişkiler kurmak biraz zaman alacaktır. Bu sebeple her bağlantı sonucunda başarılı adım atacağınızı düşünmeden hareket etmekte fayda vardır. 

 


İlgili uygulamalar
LinkedIn Messenger'a GIF Özelliği GeldiLinkedIn Messenger'a GIF Özelliği Geldi
Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?
LinkedIn Live ile LinkedIn canlı yayında şansını deneyecekLinkedIn Live ile LinkedIn canlı yayında şansını deneyecek

PAYLAŞ