Lenovo pop-up kameralı oyun telefonu tasarlıyor - Haberler - indir.com

Lenovo pop-up kameralı oyun telefonu tasarlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonu sektörünün öne çıkmayan şirketleri arasında yer alan Lenovo, yeni Legion oyun odaklı telefonu ile şaşırtıcı bir adım attığını gösteriyor. Yakın zaman içerisinde resmi olarak tanıtılması beklenen Lenovo Legion adlı oyun telefonu, XDA tarafından bulunduğu kadarıyla yan kısımdan pop-up kamera ile beraber kullanıcıların karşısına çıkacak. Bildiğiniz üzere piyasada pop-up kamera özelliğine sahip olan birçok telefon bulunuyor. Fakat bu kameraların her biri cihazın üst kısmında yer alıyor. Bu durumu değiştiren yeni Legion, yan kısmına konumlandırılan kamera sistemi ile fark yaratıyor. Buradaki amaç ne olabilir?

Lenovo Legion Y920 ile profesyonellere taş çıkartın!Lenovo Legion Y920 ile profesyonellere taş çıkartın!

Gelişen teknolojiyle beraber mobil oyunları canlı olarak yayınlayan kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu kişiler genellikle cep telefonlarını yatay bir şekilde kullanıyor ve yan kamera sayesinde oyuncuların kendilerini yapmış oldukları yayınlara eklemesi kolaylaştırılıyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde son derece mantıklı bir adım atan şirket, modelin arka kısmında da ilginç bir tercihte bulunmuş. Söz konusu bu telefon 64 megapiksel + 16 megapiksellik çiftli arka kamerası üst kısımda değil orta kısma yakın bir kısımda yer alıyor. Bu da daha önce kullanılmış olan bir tasarım değil. Burada esas amaç ise yatay şekilde fotoğraf çekmeyi daha kolay hale getirmek olarak görünüyor. Gücünü Snapdragon 865 işlemci sisteminden alacağı söylenen Lenovo Legion oyun odaklı telefon, 144 Hz bir ekran üzerine kuruluyor. 

Lenovo Legion oyun telefonu şarj konusunda da dikkatleri üzerine çekiyor

Söz konusu bu akıllı cihaz şirket tarafından resmi olarak açıklandığı kadarıyla tam 90W hızlı şarj desteğine sahip olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Piyasanın 65W hızlı şarj desteğini standart hale getirilmeye başladığı şu günlerde 90W gerçekten de hem uçuk hem de çok büyük bir artış olarak görünüyor. Konuyla ilgili gelen sızıntılara göre 5.000 mAh kapasitesinde olan bataryanın sadece 35 dakika içerisinde tamamen dolu hale getirilebileceği bu oyun telefonu, kutusundan çıkarken 90W hızlı şarj cihazı olmayabilir. Hem tasarım olarak hem de sunduğu teknik özellikleriyle son derece dikkat çekecek gibi gözüken bu oyun odaklı telefonun ne zaman sunulacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. Konuyla ilgili olarak yakın zamanda daha detaylı bilgi sunulması bekleniyor. 

 


Yeni Lenovo Legion Y530 hem performansa hem tarza değer veren oyuncuların tutkusu olacakYeni Lenovo Legion Y530 hem performansa hem tarza değer veren oyuncuların tutkusu olacak
Lenovo Legion Y740 ve Y540 tanıtıldıLenovo Legion Y740 ve Y540 tanıtıldı
Lenovo Legion oyun telefonu üretecek!Lenovo Legion oyun telefonu üretecek!

PAYLAŞ