Kripto güvenlik şirketi Curv, PayPal tarafından satın alındı - Haberler - indir.com

Kripto güvenlik şirketi Curv, PayPal tarafından satın alındı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-09 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Son zamanlar içerisinde kripto para dünyasına dair olan ilgi her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. İlgi gösterenlerden biri de PayPal şirketi oldu. Başarılı isim PayPal, İsrail merkezli kripto güvenlik girişimi Curv'ü satın aldığının bilgisini verdi. Anlaşmanın detayları şu an için açıklanmamış olsa da satın alımın 200 ile 300 milyon dolar arasında olduğu düşünülüyor. 

Merkezi ABD'de olan online ödeme sistemi PayPal, Tel Aviv merkezli kripto para birimine dair yapılan girişim Curv'ü satın aldığının bilgisini verdi. Curv, kripto varlıklarını güvenli şekilde saklamaya yardımcı olmak adına kurulan bir kripto para birimi güvenlik şirketi olarak biliniyor ve kullanıcıların herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan kripto cüzdanlarına erişim sağlayan bulut tabanlı bir hizmeti işletiyor. PayPal, geçtiğimiz yılın son aylarına doğru ABD'deki kullanıcıların ilk kez belirli kripto para birimlerini satın almasına, satmasına ve tutmasına izin vermeye başlamıştı. Şimdi ise şirket, kripto para güvenlik girişimi olan Curv'ü satın alarak platformun dijital güvenlik varlığını artırmayı hedefliyor. 

PayPal.Me; PayPal'ın Hızlı Para Transferi ServisiPayPal.Me; PayPal'ın Hızlı Para Transferi Servisi

Anlaşma 200 ila 300 milyon dolar arasında olacak diye düşünülüyor

Anlaşmanın finansal şartları henüz açıklanması ancak kaynaklar, geçtiğimiz hafta satına alma söylentileri ilk kez olarak ortaya çıktı. İki şirket arasında yapılan anlaşmanın 200 milyon ile 300 milyon dolar arasında olabileceği aktarıldı. Şirkete yakın olmasıyla bilinen bir kişi ise anlaşmanın 200 milyon doların altına olduğunu da dile getirdi. PayPal'in kripto para biriminden sorumlu olan Jose Fernandez de Ponte, Curv'ün satın alınmasının ardından daha kapsayıcı bir finansal sistem vizyonunu gerçekleştirmek adına "yetenek ve teknolojiye yatırım yapma çabalarının" bir parçası olduğunu dile getirdi.  

Curv,son kullanıcılar için hazırlanmış bir kriptom para cüzdanından ziyade kurumlara ve kurumsal müşterilerine hizmet veriyor. Bu sebeple de fonlar gibi büyük miktarda kripto para alımı gerçekleştirilen kurumsal müşteriler, Curv ile çalışmayı düşünebilir. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda satın alım işlemlerinin 2021 yılının ilk yarısında son bulacağı bildirildi. Anlaşmanın detayları şu an için açıklanmamış olsa da sonraki bilanço döneminde ise detayların paylaşılması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Paypal Alternatifi Ödeme SistemleriPaypal Alternatifi Ödeme Sistemleri
Paypal Türkiye'ye Geri Dönüyor! Paypal Türkiye'ye Geri Dönüyor!
Samsung Pay İçin PayPal Desteği GetirildiSamsung Pay İçin PayPal Desteği Getirildi

PAYLAŞ