Kaspersky tehlikeli mesajlaşma uygulamalarını listeledi! - Haberler - indir.com

Kaspersky tehlikeli mesajlaşma uygulamalarını listeledi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kaspersky tarafından yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Araştırmada en tehlikeli mesajlaşma uygulamaları listelendi ve zirvede sürpriz olmayan bir isim yer aldı.

Dünya genelinde yoğun bir şekilde kullanılan mesajlaşma uygulamaları pek çok riski beraberinde getiriyor. Bu durumu ortaya çıkarmak, riskler ile ilgili kullanıcıları bilgilendirmek ve en tehlikeli mesajlaşma uygulamalarının belirlemek adına Kaspersky tarafından önemli bir araştırma gerçekleştirildi. Yapılan araştırma sonucunda dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın en tehlikeli mesajlaşma uygulaması olduğu belirtildi. 

Kaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneriKaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri

Lider WhatsApp oldu!

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan ve günlük yüksek bir etkileşimin olduğu WhatsApp'a Kaspersky tarafından “en tehlikeli” unvanının verilmesi aslında uygulamadaki tehlikelere dair pek çok soru işareti oluşturuyor. Yapılan araştırmada bilgi çalmak ve dolandırıcılık gibi pek çok farklı kriter üzerinden inceleme gerçekleştirildi. WhatsApp'ın hızlı, ücretsiz ve kullanıcı dostu bir yapıda olmasının dünya genelinde yoğun bir şekilde kullanılmasını sağladığını belirten Kaspersky güvenlik ekipleri, özellikle veri hırsızlığı konusunda dünya genelinde en popüler uygulamalardan birisinin WhatsApp olduğu söyledi.

Veri hırsızlığının yüzde 89’u WhatsApp’ı hedef alıyor!

Dünya genelinde veri hırsızlığı saldırılarının yüzde 89'unu alan WhatsApp, bu nedenle WhatsApp kullanıcıları için de büyük bir veri riski yaratıyor. Özellikle uygulama dahilinde özel fotoğrafların, videoların ve mesajlaşmaların bulunması, kullanıcılar için oldukça riskli. Listenin ikinci sırasında yer alan Telegram ise yüzde 5.6'lık bir orana sahip. Bu bakımdan WhatsApp, mevcut popülerliği ile birlikte saldırganların da ilk hedefi olmayı başarıyor. 3. sırada ise yüzde 4.7 oranına sahip Viber, listenin son sırasında ise yüzde 1’lik orana sahip Google Hangouts yer alıyor. 

En çok 3 ülkeyi etkiledi

Dünya genelinde yapılan saldırılarda en çok zarar gören kullanıcılar sırasıyla Rusya, Brezilya ve Hindistan’daki kullanıcılar oldu.  Rapor Android işletim sistemini ve Kaspersky internet security sürümünü kullanan kullanıcılardan gelen verilere göre derlendi. Bu bakımdan çalışma ve analiz süresi boyunca mevcut kullanıcılar için 91 bin 242 farklı saldırı tespit edildi. Güvenlik programı kullanılmasına rağmen kullanıcılar tehlike altında. Şifreleme ya da özel yazılımlara rağmen saldırganların farklı yollar ile verilere erişebileceği de görüldü. 



PAYLAŞ