Kaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri - Haberler - indir.com

Kaspersky Lab'dan güvenli şifre oluşturmak adına 2 öneri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Güvenlik noktasında tüm dünyanın en güvenilir markalarından bir tanesi olan Kaspersky, yayınladığı bir blog yazısı ile şifre oluşturma adına iki önemli öneri sundu. İşte Kaspersky’ın sunduğu o iki öneri.

Kaspersky tarafından yayınlanan yeni yazıda, internetteki tehlikelere karşın kullanıcıların şifre belirleme aşamasında nelere dikkat etmesi gerektiği vurgulandı. Tahmin edilemez ve basit olmayan parolaların güvenlik açısından çok güçlü bir savunma sağladığını söyleyen güvenlik araştırmacıları, sık sık parola değiştirmekten ziyade güvenli bir parola kullanmanın çok daha avantajlı olacağını ifade etti.

Kaspersky, Casusluk İddialarına Karşı Bir Açıklama Yayınladı!Kaspersky, Casusluk İddialarına Karşı Bir Açıklama Yayınladı!

ÖNERİ: Parola yönetim araçları kullanılabilir

Araştırmacılar tarafından özellikle üzerinde durulan nokta ise parola yönetim araçlarının kullanılması. Kendini özel şifrelemeleri ile kullanıcı verilerinin gizli kalmasını sağlayan parola saklama araçları, kullanıcıların hem zorlu parolalar kullanmasını sağlıyor hem de parola hatırlama gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

Aynı şifre kullanımı büyük tehlike!

Güvenlik araştırmacıları tarafından üzerinde durulan bir diğer nokta ise bu araçların farklı web site ve uygulamalarında aynı şifreyi kullanmak. Kullanıcıların şifresinin bir yerde ele geçirdikten sonra aynı kullanıcının üye olduğu diğer sistem ve uygulamalarda kolay bir şekilde hesapların ele geçirildiğini söyleyen uzmanlar, her site ve uygulama için farklı bir şifrenin kullanılması gerektiğini belirtiliyor. Açıklamalarda daha güçlü bir parola denildiğinde kullanıcıların çok farklı bir algı içerisinde olduğu da vurgulanırken, güçlü parolaların kişisel ve sadece tek bir sitede kullanılan parola olduğu ifade ediliyor. Kullanıcıların şifre oluşturma noktasında hangi konulara dikkat etmesi gerektiğini de açıklayan Kaspersky, şifre oluşturma sırasında dikkat edilmesi gereken iki önemli öneriyi sundu.

Parolanızda sabit bir seri bulun

Parolanızda sabit bir serinin olması, yeni parola bulma noktasında işinizi kolaylaştıracaktır. Bu tip durumlarda sevdiğiniz bir söz ya da filmden bir kaç kelime belirleyin ve ardından bu kelimelerin İlk harflerini alın. Her harfin arasına ise özel karakterler ekleyin. Bu parolaların devamını dilediğiniz şekilde devam ettirerek güçlü parolalar oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Çağrışımlardan yararlanın

Web sitelerinin ve uygulamalarının sizlerde neler çağrıştırdığını da göz önünde bulundurarak şifre belirlerken bu çağrışımlardan yararlanın. Böylece M#M#B#K#Dmavi şeklinde çok farklı ve tahmin edilemez şifreler oluşturabilirsiniz.

Chrome Password Tool ile şifre nasıl oluşturulur?


Kaspersky Hacklendi!Kaspersky Hacklendi!
Kaspersky Lab Ankara'da Ofis AçtıKaspersky Lab Ankara'da Ofis Açtı

PAYLAŞ