Kablosuz ağınızı komşularınızdan nasıl gizleyebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Kablosuz ağınızı komşularınızdan nasıl gizleyebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-20 23:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Eğer kalabalık bir bölgede oturuyorsunuz ve evinizde bir wifi ağınız varsa komşularınızın sizden şifre isteme ihtimali oldukça yüksektir. Bu tür durumlarla karşılaşmamak ve güvenlik adına gerekli önlemleri almak istiyorsanız komşularınızdan wifi ağınızı gizleyebilirsiniz.

Özellikle evinizde çok güçlü sinyal yayan bir modem ya da sinyal çoğaltıcı kullanıyorsanız internet ağınızın çok geniş bir alanda görülebilir olacağını da unutmamalısınız. Üstelik internet şifrenizin tahmin edilebilir olması ya da çeşitli yöntemlerle şifrenizin ele geçirilmesi ağınızdaki tehlikeleri daha da artıracak ve üstelik sürpriz faturalarla karşılaşmanıza dahi neden olacaktır. Bu tip durumlara karşı kendi güvenlik önlemleri alabilmeniz mümkün. 

Wifi Sürüm İsimleri Yenilendi, İşte Yeni İsimlerWifi Sürüm İsimleri Yenilendi, İşte Yeni İsimler

WiFi gücünü arttırmanın yolları

Adını Değiştirerek Kablosuz Ağınızı Gizleyin (SSID)

SSID'niz, kablosuz ağınıza verdiğiniz addır. Bu adı her zaman varsayılanından değiştirmelisiniz. Adın değiştirilmesi, bilgisayar korsanlarının yönlendirici markanızla ilişkili güvenlik açıklarını bulmalarını önlemeye yardımcı olur. SSID'yi rastgele bir şey yapın. Üstelik SSID ne kadar uzun olursa, bilgisayar korsanlarının kablosuz şifrelemeyi denemek ve kırmak için o kadar çok uğraşması da gerekecektir. Ayrıca SSID ayarlarındaki görünürlüğü kapatarak ağınızın görünmesini engelleyin. Çoğu modemde var olan bu ayarı “Kablosuz ağ adını SSID gizle” seçeneğinde bulabilirsiniz.

Kablosuz Yönlendiricinizin "Kablosuz ile Yönetime İzin Ver" Özelliğini Kapatın

Bilgisayar korsanlarına ve komşularınıza karşı ek bir önlem olarak, yönlendiricinizdeki "kablosuz ağ üzerinden yönetime izin ver" özelliğini kapatın. Bu, kablosuz korsanların kablosuz yönlendiricinizin kontrolünü ele geçirmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Bu özelliği kapatmak, yönlendiricinize yalnızca Ethernet kablosuyla doğrudan bağlı bir bilgisayardan yönlendirici yönetimine izin vermesini sağlar. 

Wi-Fi Şifresi Nasıl Öğrenilir? Wifi Şifresi Öğrenme



PAYLAŞ