WiFi gücünü arttırmanın yolları - Haberler - indir.com

WiFi gücünü arttırmanın yolları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-01 10:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Evlerimizde, iş yerlerimizde ve daha farklı ortamlarda kullandığımız WiFi'nin sinyalinden birçok kişi şikayetçi. Bu durumun en büyük sebebinden biri ise sinyalin yetersizliğinden dolayı ortaya çıkan bağlantı sorunları. Bu durumun giderilmesi için ve WiFi bağlantısının gücünü arttırmanın yollarını listeledik. Bu yollarla evinizde bulunan WiFi cihazının performansını ve gücünü arttırarak bağlantı konusunda daha fazla performans alabilirsiniz. Şimdi listemize geçelim:

WiFi gücünü arttırmanın 5 yolu

WiFi cihazınızı merkezi konuma ayarlamak

WiFi cihazınızı evin tam ortasına yerleştirmek aslında cihazı merkezi konuma ayarlamak değildir. Evin ve bulunduğu ortamın yapısından dolayı (kolonlar, duvarlar, eşyalar) sinyal gücü düşebilir. Bu yapılardan uzak ve cihazı yerleştirdiğinizde sinyali her noktaya ulaştırabilecek bir yer evin merkezi sayılabilir. Özellikle biraz da yüksek bir yere yerleştirirseniz sinyal gücünü biraz daha arttırmış olursunuz. Eğer elinizde evin projesi var ise ordan WiFi cihazı için en uygun yeri belirleyebilirsiniz.

TP-Link Yeni Çok Güçlü Wifi Menzil Genişleticisini TanıttıTP-Link Yeni Çok Güçlü Wifi Menzil Genişleticisini Tanıttı

WiFi cihazının antenleri

WiFi konusunda uzman bilgilere sahip olan Alf Watt açıkladığı bazı bilgilere göre ayarlanabilir antenleri olan cihazların antenlerini yatay yerine paralel bir şekilde konumlandırmak daha mantıklı. Bu teknik hem tek hem de birden fazla anteni olan WiFi cihazları için geçerlidir.

Antellerin nasıl sinyal yaydığını ölçün

Digital Trends'de yayınlanan bir makaleye göre sinyallerin yayılma pozisyonuna göre bağlantı gücümüz değişlik gösterebiliyor. Bu konuda bilgi edinmek ve sinyallerin yayılma şekilleri izlemek için makaleye göz atabilirsiniz. Kısaca biz size makaleden özetler geçelim. WiFi cihazının antenlerini dik konumda ayarlamak bodrum katlara doğru sinyali güçlendiriyor. Düz bir şekilde anten konumlandırılması yatay bir şekilde sinyal yayılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca WiFi cihazının düz olması da önemli bir etken.

WiFi cihazının kaç adet cihaz kaldırabileceğini tespit edin

WiFi cihazlarının günümüzde birçok cihazla bağlantı yapabilmesi mümkün. Fakat eski ve ya daha ucuz olan cihazlar sınırlı sayıda cihaz için bağlantı kurabiliyor. Daha fazla cihaz kaldıramayabiliyor ve bağlantı sorunları oluşturabiliyor. Bu konuda kendi WiFi cihazınızın kaç adet ve hangi modelde cihazları kaldırabileceğini tespit edin.

Daha güçlü bir WiFi cihazı alın

Eski WiFi cihazları bilindiği üzere o zaman çıkan bağlantılara göre yapılandırılıyor. Günümüzde oldukça gelişen teknoloji ve bağlantı seçeneklerinden dolayı yeni çıkan WiFi cihazları daha yüksek performans sunuyor. Evinizin her yerine sinyal ulaştırabilecek oldukça güçlü WiFi cihazları bulunuyor. Özellikle Google Wifi şık tasarımı ve güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor. Fakat bütçesi biraz fazla. Daha ucuza iyi özellikte WiFi cihazı bulabilirsiniz. Bağlantı gücünü arttırmanız 5 adıma bakıyor. Bu adımlar gözle görülür bir şekilde bağlantı gücünü arttırsa da kullandığınız internet paketi de performansınızı etkileyebilecek etkenler arasında yer alıyor.


İlgili uygulamalar
TP-Link'ten Yeni 11 Cihaz Bağlanabilen Mobil Wifi Cihazı TanıtıldıTP-Link'ten Yeni 11 Cihaz Bağlanabilen Mobil Wifi Cihazı Tanıtıldı
Wifi Menzil Arttırıcı TP-Link RE500 Fiyatı AçıklandıWifi Menzil Arttırıcı TP-Link RE500 Fiyatı Açıklandı

PAYLAŞ