iPhone'da Yer Alan Kilit Simgesi Ne İşe Yarar? - Haberler - indir.com

iPhone'da Yer Alan Kilit Simgesi Ne İşe Yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-03 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

iPhone akıllı cihazlarda yer alan Denetim Merkezi özelliği birçok kişi için hayat kurtarıcı özellikler sunmaktadır. Denetim Merkezinde yer alan kısayollar akıllı cihazınızı daha pratik bir şekilde kullanmanızı sağlayacak seçenekler sunmaktadır. Hatta akıllı cihazınızın Denetim Merkezini özelleştirmek de size kalmış bir durumdur. iPhone cihazların Denetim Merkezi ve Ayarlar kısmında yer alan "Kilit" şeklinde görünen simgesinin birçok kişi tarafından ne anlama geldiği bilinmiyor. Fakat kilit simgesini kullanım açısından son derece önemli seçenektir. iPhone ve iPad modellerinde kullanıcılar, kullanım esnasında zaman zaman yazılımsal olarak bazı şikayetler de bulunabiliyorlar. Bu şikayetlerden biri özellikle video seyrederken ekranın süreli ters dönüyor olmasıdır. Bu durum video seyretme keyfinizi bozacaktır. Kilit simgesinin ne işe yaradığını ve ne amaç doğrultusunda kullandığı öğrenildiği anda son derece kullanışlı bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. 

iOS 7 güncellemesi ile beraber Denetim Merkezi alanına dahil edilen Kilit Simgesi, kullanıcıların her gün Denetim Merkezinde gördüğü fakat kullanım amacının ne olduğunu bilmediği için kullanmadığı bir özelliktir. Kilit simgesi "Ekran Döndürme" özelliği ile gelmektedir. Akıllı cihazınızın kullanımı çok daha fonksiyonel ve rahat bir hale getirmek için size sunulan özelliklerin farkında olmak işlemlerinizi kolaylaştırmakta yanınızda olacak en önemli etkindir. Denetim Merkezi sekmesinde yer alan ögeler özelleştirildiği gibi aynı zamanda kullanım dışı da bırakılabilir. Fakat akıllı cihazınızı çok daha sistematik bir şekilde kullanmak için bu özellikleri kullanmak son derece doğru bir karar olacaktır. 

iPhone İçin En İyi Lens AksesuarlarıiPhone İçin En İyi Lens Aksesuarları

 

iPhone'larda ekran döndürmeyi kapatmak

iPhone ve iPad modelli akıllı cihazlarda ekran döndürme sistemini basit bir şekilde kapatıp açabilirsiniz. Burada önemli olan ekran döndürme özelliğinin ne amaç doğrultusunda kullanılıyor olduğunu bilmek gerekiyor. Ekran döndürme özelliğini kapatmak için ilk etapta "Denetim Merkezi" alanına erişim sağlamanız yeterli olacaktır. Burada yer alan Kilit simgesine dokunduğunuz anda ekranı döndürme seçeneğini sonlandırmanız gerekiyor. Denetim Merkezini açmak içinse telefonunuzun alt kısmından parmağınızı yukarıya doğru kaydırmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi yaptığınız anda denetim merkezini açacak ve çeşitli kısa yollar ile karşı karşıya geleceksiniz. İhtiyacınız doğrultusunda bu kısa yollardan faydalanabilirsiniz. Cihazınızın ayarlar menüsünde uzun uzun işlemler yapmak yerine Denetim Merkezini daha fonksiyonel hale getirmek size kalmış bir durumdur. 

Denetim Merkezini açtığınız anda karşınıza çıkan panelde farklı işlevlere sahip olan çeşitli kısayollar vardır. Denetim Merkezini açtığınız anda en sağ kısımında yer alan Kilit simgesini tıklayarak akıllı cihazınızın ekran döndürme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Kilit ekranını aktif hale getirirseniz akıllı cihazınızın ekranını video seyretme ekranınızı yatay pozisyona getireceksiniz, kilit tuşunu kilitlediğiniz anda ise cihazınızı yatay pozisyona çevirdiğiniz de ekranınız yine de dikey durumda kalacaktır. Bu şekilde kullandığınızda akıllı cep telefonunuzu sağ ya da sola tarafa çevirdiğiniz de cep telefonunuz yine de dikey pozisyonda olacaktır. Akıllı cihazınızı nasıl kullanmak istediğinize siz karar vereceksiniz. Burada çeşitli yöntemleri değerlendirerek kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ