iOS 13 Türkiye’de indirmeye sunulacağı saat açıklandı - Haberler - indir.com

iOS 13 Türkiye’de indirmeye sunulacağı saat açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 10:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Apple'ın uzun süredir iPhone’lara özel işletim sistemi iOS 13, 19 Eylül itibariyle indirmeye sunuluyor. Peki yeni sürüm saat kaçta çıkacak?

Ne Zaman Geliyor?

Resmi olarak yapılan açıklamaya göre yeni sürüm olan iOS 13, destekli telefonlara 19 Eylül tarihinde geliyor. Türkiye'de yayınlanacak olan sürümün ise saat 20:00 itibariyle verileceğini de aktarıyor. Fakat daha önce de belirttiğimiz gibi bu sürümü hemen indirmemek daha mantıklı görünüyor. Sebebi ise firmadan gelen bilgiye göre 13.1 sürümü 30 Eylül tarihinde kullanıma çıkıyor olması. Firma daha ana sürüm çıkmadan bir sonraki sürümün tarihini vererek  kullanıcılara açıkça “acele etmeyin” mesajını veriyor. Önceden de gördüğümüz gibi iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max gibi telefonlarda iOS 13’ün halen birçok ufak ancak can sıkıcı hatası / problemi bulunuyor.

iOS 13 beklenirken neden iOS 13.1 tarihi açıklandı?iOS 13 beklenirken neden iOS 13.1 tarihi açıklandı?

Bu sorunların büyük kısmını 13.1 ile kapatılacağı aktarılıyor. Bu noktada ana sürümde sorun yaşamamak için özellikle iş için aktif olarak kullanılan cihazlarda acele edilmemesi tavsiye ediliyor. iOS 13 hangi cihazlar için indirmeye açılacak? Firmanın resmi açıklamasına göre iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8 iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s ve iPhone SE modelleri yeni sürüme geçiyor.

İlk neden iOS 13.1 için tarihi belli oldu

Çok yakın bir zamanda Apple’ın en yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 13 yayınlanacak. Tüm kullanıcılar sunulan bu yeni sistemde gelecek olan yenilikleri merak ederken şimdi ise iOS 13 çıkmadan iOS 13.1 için tarih verildi. Apple son gerçekleştirmiş olduğu lansmanda iOS 13 hakkında bahsetmezken, daha sonrasında ise iOS 13 destekli cihazlara 19 Eylül tarihinde iOS 13 sunulacağı belirtildi. Yeni yaşanan gelişmelerde ise iOS 13.1 sürümünün ise 30 Eylül ile beraber kullanıma açılacağı ifade ediliyor. Bu noktada yeni sürümün ilk güncelleme tarihinin sunulması oldukça ilginç karşılanıyor. Ancak bugün itibaren bu durumun sebebi belli oldu. Bu noktada iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinde hala iOS 13 için ufak bazı hata ve problemlerin yer aldığı ortaya çıktı.

Apple kullanıcılarının kullandığı bir özellik Android'e ekleniyor

Google, Apple’ın sağlık Kayıtları’na benzer bir sağlık hizmeti gibi olan uygulamasını Android cihazlarına dahil etmeyi düşünüyor. Bu sağlık hizmetinin adı CommonHealth, bu sağlık kaydı hizmeti, sağlık kayıtlarının depolanması ve kaydedilen verilerin ise araştırmaların geliştirilmesinde kullanılması bekleniyor. Google, Android kullanıcılarının sağlık kayıtlarına olan erişimini ve paylaşabilirliğini arttırmak adına sağlık verilerini depolama yöntemine başvuruyor. Apple’ın benzer bir sistemi olarak açık kaynaklı bir sistemini sunması düşünülüyor. Bu noktada şirket UC San Francisco, araştırma şirketi Sage Bionetworks ve bazı birkaç ortak ile beraber Android için tasarlanacak bir hizmet ortaya sunacaklar. Bu hizmet hem sağlık hem de ekonomik alanda önemli araştırmalar sonucuna ev sahipliği yapması bekleniyor.


iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor
iOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem olduiOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem oldu

PAYLAŞ