iOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem oldu - Haberler - indir.com

iOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 09:34:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Apple kullanıcıların merakla beklediği iOS 13 sürümünü 19 Eylül tarihinde yani önümüzdeki hafta iPhone’lar ile buluşturmayı planıyor. Bundan öncede iOS 13 yayınlanmadan iOS 13.1 Beta testlerinin başladığını daha önce sizlere duyurmuştuk.

iOS 13.1 sürümü, iOS 13’ten kaldırılan bazı özellikleri ve iPhone 11 modellerinin bazı yeniliklerini bünyesinde barındırıyor sürüm 30 Eylül tarihinde yayınlanacak. Bunun anlamı şu, iOS 13 yayınlandıktan 2.5 hafta sonra cihazlara bir güncelleme daha gelecek.

Spotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyorSpotify iOS özelliği sonunda Android’e geliyor

iOS 13 kilit ekranı açığı ile rehberinize erişilebiliyor!

iOS 13 sürümünde lockscreen bypass olarak adlandırılan ve kilit ekranını geçmenizi sağlayan bir güvenlik açığını Jose Rodriguez isimli bir güvenlik araştırmacısı açığı keşfetti. Telefonunuzu şifrelemiş olsanız bile, rehbere erişim sağlanabiliyor. Rodriguez 17 Temmuz tarihinde bu açığı Apple’a bildirmesiyle birlikte iOS 13 GM sürümünde halen aktif olan bu açığın final sürümünde yani 19 Eylül tarihinde kapatılmış olmasını bekleniyor.

Bu Rodriguez tarafından keşfedilen ilk açık değil. Geçtiğimiz sene iOS 12.1 sürümünde benzer bir kilit ekranı açığı keşfedilmişti. Benzer bir teknik ile IOS 13'de çalıştırmayı başardı. Ortaya çıkan bu güvenli açığının çalışması için FaceTime ve Siri‘ye ihtiyaç duyuluyor. Bu aşamadan sonra telefon numaraları, e-posta adresleri, adres ve rehberde yer alan diğer tüm bilgilere erişim sağlamak mümkün oluyor. Sevindirici olan detay bu güvenlik açığının fiziksel erişim gerektirmesi. Kısacası, kötü niyetli kişinin iPhone’unuzu eline alarak bu işlemleri tamamlamak için bir süre uğraşması gerekiyor. Fotoğraflara erişime ise asla izin verilmediği görüldü. Peki siz Apple'ın iOS 13 sürümündeki kilit ekranı açığı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Aynı zamanda IOS 13’ün kullanıcılara sunmuş olduğu özellikte galerileri için getirilen yeni ve kullanım kolaylığı sağlayacak bir özellik. Bu yeni özellik sayesinde artık Apple kullanıcılarının karşısına yeni fotoğraflar sekmesi sunulacak. Böylece Apple fotoğraf arşiviniz farklı başlıklardaki kategorilerden oluşacak. Yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar “Tüm Fotoğraflar”ın yanı sıra, “Günler” kategorisiyle özel gün fotoğraflarınıza odaklanarak, bu fotoğrafları daha kolay bulmanızı sağlayacak. Bunun yanı sıra yine galerinizde yeni bir seçenek olarak sunulan “Aylar” ve “Yıllar” kategorileri de, yine kullanıcıların geçmişteki fotoğrafları daha rahat görüntüleyebilmesini sağlayacak önemli bir özellik. 

iOS 13’le bilikte gelen bir özellikte ön plana çıkan özellik ise fotoğraf düzenleme özelliği. Bu güncellemeyle sayesinde Apple kullanıcıları fotoğraflarını düzenleyebilecekleri yeni efektlere sahip olacak. Yoğunluk ön izlemesi sayesinde fotoğraflarında yaptıkları düzenlemeleri de daha rahat bir şekilde görüntüleyebilir ve ince ayarlarınızı daha gelişmiş bir şekilde yapabilirsiniz 


İlgili uygulamalar
iOS 13 ve iPadOS’un çıkacağı tarihler ve destekli cihazlar açıklandıiOS 13 ve iPadOS’un çıkacağı tarihler ve destekli cihazlar açıklandı
iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor

iOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem oldu


PAYLAŞ