Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl tespit edersiniz? - Haberler - indir.com

Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl tespit edersiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-20 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, her geçen gün yeni özellikler kazanarak kullanıcılarının deneyimini geliştiriyor. Kullanıma açıldığı günden beri birçok yenilik kazanan uygulama içerisinde birisi sizi engellediğinde bunu anlık bir bildirim ile öğrenebilirsiniz. Yani engellediğini düşündüğünüz herhangi bir kişinin profilini arttırdığınız sayfa çıkmıyor engellediğini anlayabilirsiniz ancak uygulama size bunu özel olarak bildirmiyor. Peki, Instagram’da engelleyenleri öğrenmek için neler yapmak gerekiyor?

Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl öğrenebilirsiniz?

İlk olarak herhangi birinin sizi engelleyip engellemediğini görmek için Instagram platformundaki arama çubuğuna kişinin kullanıcı adını yazmanız gerekiyor. Eğer çıkmıyorsa sizi engellemiş olma ihtimali oldukça büyüktür. Bu durumu kesin olarak öğrenmek sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi tarayıcı üzerinden hesabınıza giriş yapmadan arama yapmayı deneyin. Eğer hesap tarayıcı üzerinden arandığında çıkıyorsa bu kişi sizi engellemiş anlamına gelir. Ancak hesap  tarayıcı tarafında da aratıldığında çıkmıyorsa muhtemel olarak hesabını kapatmıştır endişe etmenize gerek yok.

Instagram canlı yayınlara katılımcı sayısını 4'e çıkarıyorInstagram canlı yayınlara katılımcı sayısını 4'e çıkarıyor

Kişi kendi hesabını sildiyse veya devre dışı bıraktıysa ‘Üzgünüz, bu sayfa mevcut değil’ yazan bir sayfa ile karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda farklı bir telefondan sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin Instagram hesabını aratabilirsiniz. Bir farklı yöntem ise kişinin profiline eski yorumlardan veya DM'ler aracılığıyla erişebiliyorsanız, engellenmemişsinizdir. Bunun dışında ise bir de uygulama mağazalarında ücreti ve ücretsiz olarak sunulan Instagram'da sizi engelleyenleri anlık olarak gösteren ve bildirim atan uygulamalar vardır. Bu uygulamalardan faydalanan binlerce insan olsa da bu yöntemin pek de güvenilir olmadığını belirtmekte fayda var.

burada yöntemler doğrultusunda sizi engelleyenler hakkında bilgi edinebilirsiniz ancak bir de sonuçsuz kalacak yöntemler de vardır. Şöyle ki bunlar arasında engellediğiniz kişiye mesaj atma yöntemi yer alıyor. Birisi tarafından engellenseniz dahi o kişiye mesaj gönderebilirsiniz ancak mesajlarınız karşı tarafa iletilmez. Gönderdiğiniz bu mesajlar sizi engelleyen kişi engelinizi kaldırsa bile karşı tarafa ulaşmayacak. Bu nedenle mesaj göndermeniz sonuçsuz kalacaktır.


Instagram nasıl güncellenir?Instagram nasıl güncellenir?
Instagram yanlışlıkla birçok kullanıcısının beğeni sayılarını görmelerini engellediInstagram yanlışlıkla birçok kullanıcısının beğeni sayılarını görmelerini engelledi
Instagram'ın beğeni gizleme özelliğiyle ilgili açıklama yapıldıInstagram'ın beğeni gizleme özelliğiyle ilgili açıklama yapıldı

PAYLAŞ