Instagram'ın beğeni gizleme özelliğiyle ilgili açıklama yapıldı - Haberler - indir.com

Instagram'ın beğeni gizleme özelliğiyle ilgili açıklama yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, kendi sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu bir video paylaşımında beğeni gizleme özelliğiyle ilgili olarak açıklama yapıldı. Mosseri aynı zamanda geçtiğimiz günler içerisinde "yanlışlıkla" söz konusu bu özelliği çok daha fazla kişi üzerinde test ermeleri sebebiyle de özürlerini iletmişti. 

Popüler platform Instagram, geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik kullanıma sunuldu. Canlı yayınlara katılım sayısının iki kişiden bir anda dört kişiye yükseldiği "Live Rooms" adlı bu özelliğin kullanıcıların karşısına çıktığı gün aynı zamanda bir de sorunla karşı karşıya gelmişti. Birçok kullanıcının Instagram'daki beğeni sayıları gizlenmişti. Durum böyle olunca da uzun bir zamandır yolda olduğu konuşulan beğeni gizleme özelliğinin nihayet geldiği düşünülüyor olsa da, kısa bir sonra Insatgram'dan yapılan açıklama durumu açıklığa kavuşturmayı başardı.

Instagram’da günde kaç hikaye paylaşılıyor?Instagram’da günde kaç hikaye paylaşılıyor?

Instagram bu durumunun yanlışlıkla olduğun ve yeni özelliklerini yayınlarken yanlışlıkla hala test aşamasında olan beğeni gizleme özelliğini çok daha fazla kişi için kullanıma sundukları dile getirildi. Ardından ise sorun ortadan kalktı ve beğeni sayıları da geri geldi. Şimdi ise Instagram'ın CEO'Su Adam Mosseri konu ile ilgili açıklamada bulundu. Her bir yaşanan aksaklık ile ilgili özür diledi ve beğeni gizleme özelliğinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. 

Instagram beğeni gizleme özelliğini geliştiriyor

Resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bir video ile duruma netlik kazandıran Mosseri, beğeni gizleme özelliğinin gündeme geldiği ve bu özellik üzerinde çalışmaya devam ettikleri belirtildi. Bir yıldan uzun bir süredir gündemde konuşulan ve uzun bir zamandır da test aşamasında olan bu özelliğin geleceği bir türlü belli olmamıştı. Hatta öyle ki kullanıcılar artık bu özelliğin gelmeyeceğini düşünmeye başlamıştı. 

Fakat Mosseri tarafından yapılan açıklamalara göre Instagram beğeni gizleme özelliği üzerinde yapılan çalışmayı 2020 yılının aniden değişen gündem sebebiyle bırakmak durumunda kaldı. Instagram'a gelecek olan özellikler üzerinde çalışan ekip, pandemi sebebiyle küçük işletmelere destek, salgın ile ilgili olarak doğru bilgiye ulaşması gibi konulara odaklanırken bir yandan da ırkçılık probleminin ABD'de yeniden gündeme gelmesiyle beraber platformda bu durum ile ilgili olarak çalışmalar yapıldı. Bu da birden değişen gündem sebebiyle ekibin özellik üzerinde çalışmalarına bir süre ara verilmesine sebep olmuştu. Şimdi ise yeniden beğeni gizleme özelliği üzerinde çalışmalar da başlamıştır. 

CEO Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre ekip, beğeni gizleme özelliğini bir nevi, isteğe bağlı olarak sunmanın yolunu arıyor. Bu sayede de bir tercih haline getirerek isteyenlerin beğeni satısını gösterme veya gizleme özelliğinden faydalanması planlanıyor. Söz konusu bu özelliğin son hali nasıl olacak ve gelinen noktada Instagram'da neler değişecek, bunu da hep birlikte görmek mümkün olacak. Instagram'ın bu yeni özelliği ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda konuyla ilgili daha net gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Bunun için biraz daha beklemek gerekecek. 


Instagram Hikayeler'deki Öküz Yılı nedir? Nasıl kullanılır?Instagram Hikayeler'deki Öküz Yılı nedir? Nasıl kullanılır?
Siber saldırganların yeni hedefi Instagram HikayelerSiber saldırganların yeni hedefi Instagram Hikayeler
Instagram canlı yayınlara katılımcı sayısını 4'e çıkarıyorInstagram canlı yayınlara katılımcı sayısını 4'e çıkarıyor

PAYLAŞ