İlk Android telefon HTC Dream'in sahip olduğu özellikler - Haberler - indir.com

İlk Android telefon HTC Dream'in sahip olduğu özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 12:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın ilk akıllı telefonunu HTC’nin ürettiğini biliyor muydunuz? Bir dönemlerin teknoloji pazarına yön veren şirketlerinden HTC 2008 senedinde HTC Dream adını verdiği akıllı telefonu tanıttı. Peki HTC Dream’in özellikleri neler?

HTC Dream piyasaya sürülen ilk Android işletim sistemine sahip olan telefondu. 2008 senesinde çıkış yapan bu model dönemi için bir devrim niteliğindeydi. Zamanla gelişen model bir süre süre T-Mobile G1 adını aldı. Günümüzde akıllı telefon pazarındaki kıyasıya yarış devam ederken bizde sizler için nostaljik bir yolculuk hazırladık.

Resmi olarak tanıtılan HTC Wildfire E Lite özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan HTC Wildfire E Lite özellikleri ve fiyatı

Google 2005 senesinde Android Inc. Girişimini satın almıştı. Şirketin bu satın alması günümüzde kullandığımız teknolojinin de şekillenmesini sağladı. O yıllarda Microsoft Windows Mobile, Nokia ise Symbian ile akıllı telefon pazarını domine ediyordu. Bu pazara dahil olmak isteyen Google Linux tabanlı bir işletim sistemi geliştirmek için kolları sıvadı.

HTC telefonumun modelini nasıl öğrenebilirim?

Şirket ilk etapta Sooner adını verdiği bir prototip geliştirdi. 2007 senesinde ilk iPhone modelinin piyasaya sürülmesi HTC’nin de önüne açmış oldu. Google bu dönemde HTC ile iş birliği yaparak akıllı telefon pazarının merkezine yerleşecek Android işletim sisteminin temellerini atmış oldu.

Android 1.0 ile yeni bir dönemin başlangıcı

Tarihteki ilk Android telefon olan HTC Dream, aslında oldukça önemli entegrasyonlara sahipti. Google uygulamaları yüklü bir şekilde piyasaya sürülen ilk cihaz olan Dream şirketin hizmetleriyle de senkronizasyon imkanı sunuyordu.

Gmail dışında bir E-posta hizmeti, WebKit tabanlı internet tarayıcısı ile kullanıcılarının karşısına çıkan HTC Dream, ilave uygulama yüklemek isteyenler için Android Market uygulamasını sunuyordu. Ayrıca cihaz Amazon MP3 adı verilen Spotify’ın eski versiyonu olarak adlandırabileceğimiz bir uygulamaya da sahipti.

HTC Dream piyasaya ilk sürüldüğünde Android 1.0 işletim sistemine sahipti. Dört ay sonra Android 1.1 ile güncellendi. Ardından Android Cupcake (1.5) ve Donut (1.6) güncellemeleri aldı. Aslına bakarsanız günümüzde kullandığımız pek çok yeniliğin öncünün HTC Dream olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Dokunmatik ekranın pek de yaygın olmadığı o yıllarda kullanıcılar daha çok tuşlu ya da klavyeli telefonları tercih ediyordu. 2007 senesinde piyasaya sürülen iPhone modelinde kullanıcı geri bildirimlerini iyi analiz eden HTC, bu modele sanal bir klavye eklemek yerine fiziksel tuşların bulunduğu tasarım olarak biraz BlakBerry modellerini andıran bir cihaz tasarladı.

HTC Dream akıllı telefon, kızaklı yapısı ile de kompakt bir görünüme sahipti. Cihazda klavye harici 5 adet mekanik tuş yer alıyordu.

3.2 inçlik ekrana sahip HTC Dream, Corning Gorilla Glass cam ile karşımıza çıkmıştı.

192 MB RAM ve 256 MB dahili hafıza

2000’li yıllarda piyasaya sürülen telefonlardaki RAM kapasitesiyle günümüz telefonlarını kıyaslamak yanlış olur. O dönemde cihazlara daha az yük bindiğinden bilgisayarlardaki gibi yüksek RAM’lere ihtiyaç yoktu. HTC Dream 192 MB RAM 256 MB dahili depolama alanıyla piyasaya sürüldü. microSD kart desteğine de sahip olan bu cihaz o dönemde kullanıcılarına yetiyordu.

Arka panelinde bir adet 3.15 Megapiksel kameraya sahip olan cihazın kulaklık girişi yoktu ve 1.1150 mAh’lık batarya kapasitesine sahipti.


HTC Wildfire E3 resmi olarak tanıtıldıHTC Wildfire E3 resmi olarak tanıtıldı
HTC'nin Vive Pro ve Vive Focus 3 sanal gerçeklik gözlükleri tanıtıldıHTC'nin Vive Pro ve Vive Focus 3 sanal gerçeklik gözlükleri tanıtıldı

PAYLAŞ