IFTTT nedir? IFTTT servisleri nasıl kullanılır?     - Haberler - indir.com

IFTTT nedir? IFTTT servisleri nasıl kullanılır?    

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

IFTTT, uygulamaları, çeşitli servisleri ve cihazları birbirine bağlayan bir yazılım platformu olarak dikkat çeken IFTTT, Android telefon ile yapılan bir aramayı Google e-tabloya ekleyebiliri Amazon Alexa için eklediğiniz yeni görevi iOS sistemindeki hatırlatıcılar uygulamanıza ekleyebilir. Bunun gibi pek çok işlevi kişiselleştirebilir yapısı ile kullanılabilir duruma getiren IFTTT, aslında yetenekleriyle sınırsız bir durumda. Resmi rakamlara göre şu anda dünya genelinde 54 milyon IFTTT uygulaması mevcut.

IFTTT ne zaman kuruldu?

Tibbets ve Jesse Tane tarafından 2010 yılında kurulan sistem, 2011'de resmi olarak kullanıma açıldı. San Francisco'da bulunan merkezi ile pek çok projenin resmi iş ortağı olmayı başaran IFTTT, yüksek değeriyle de dikkat çekiyor.  

Komut Birleştirme Servisi IFTTT'nin Android Uygulaması YayınlandıKomut Birleştirme Servisi IFTTT'nin Android Uygulaması Yayınlandı

IFTTT nasıl çalışır?

Otomasyonlar, otomatik görevleri çalıştırmak için birden fazla uygulamayı birbirine bağlayan, küçük macro uygulamalar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bir uygulamayı IFTTT’nin web sitesini veya mobil uygulamalarını kullanarak açıp kapatabilirsiniz. Ayrıca, IFTTT’nin kullanıcı dostu, kolay anlaşılır ara yüzü ile kendi uygulamalarınızı oluşturabilir, mevcut uygulamalarınız üzerinde de çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz. Tüm bu özellikleri ile Facebook, Domino Pizza gibi 550 lider şirket ile ortaklık sürdüren IFTTT, projelerinizi geliştirmeniz adına uygun bir platform olabilir.

IFTTT'ye kullanımı

Kullanımı oldukça kolaydır. Mobil uygulamayı indirdikten sonra ücretsiz bir hesap oluşturarak otomasyonlarla çalışmaya başlayabilirsiniz. Üstelik IFTTT tarafından kullanıcıların denemesi için bir dizi otomasyon önerileri sunulur.  Kullanıcılar isterse çeşitli hizmetler sekmesindeki uygulamayı birleştirerek, özel olarak ayarlayarak kendi uygulamalarını oluşturabilir. IFTTT ve Alexa gibi farklı sistemleri birbirine bağlayarak çok farklı projeler geliştirebilirsiniz.

Zapier ve Microsoft Flow gibi sektör rakiplerinin çok önünde olan IFTTT,  farklı paket ücretleriyle de ihtiyaçlara yönelik uygun bir çözüm sunuyor. 

2019'un en iyi 7 yazma uygulamaları


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ