Huawei sunucularını satmak zorunda kaldı - Haberler - indir.com

Huawei sunucularını satmak zorunda kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 14:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD ambargoları nedeniyle iki buçuk senedir zor günler geçiren Huawei’nin yüzü gülmüyor. Şirket şimdi de sunucularını satmak zorunda kaldı.

Turmp yönetiminde ulusal güvenlik tehdidi ilan edilen
Huawei için zor günler hala devam ediyor. Geçtiğimiz sene Honor’u elden çıkarmak zorunda kalan ve bu senenin başında akıllı telefon satışları bir hayli düşen şirket şimdi de sunucu bölümünde sıkıntılar yaşamaya başladı.

Huawei P50 HarmonyOS ile birlikte tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHuawei P50 HarmonyOS ile birlikte tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Huawei zor günlerden geçiyor!

Amerika ile Çin arasında yaşanan ekonomik savaşın en büyük kurbanı olan Huawei, tüm çabalarına rağmen olumsuz etkilerden sıyrılabilmiş değil. Akıllı telefon pazarında ilk beşten düşen Çin merkezli teknoloji şirketi yeni işletim sistemiyle birlikte tam toparlanmaya başladı derken bir darbe daha aldı. Aktarılan yeni bilgilere göre Huawei sunucu bölümünü elden çıkarmak zorunda kaldı.

Huawei'nin en iyi ve en uygun akıllı cep telefonları

Huawei’nin bu hamlesi Intel'in yongalarını kullanan x86 sunucuları işini bırakma niyetinde olduğunu gösteriyor. Huawei’nin sunucu bölümünü satarak Kunpeng ismini taşıyan tek çipli yeni sistemlerini üreteceği aktarılıyor. Bu da şirketin zorlu günlerde ekonomik olarak rahatlamak için attığı bir adım olarak değerlendiriyor.

Sunucu bölümünü sattığı söylenen, Huawei’nin Kunpeng ile bilgi işlem işi iyi gittiği de gelen bilgiler arasında. Görünüşe göre Çinli şirket, Kunpeng işine güveniyor ve aktif olarak bu alanda çalışmaya devam etmeyi düşünüyor. Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, daha önce Huawei Kunpeng’in işinin önümüzdeki senelerde de değişmeden devam edeceğini açıklamıştı.

Huawei küllerinden doğabilir mi?

Suzhou SASAC’ın ise Huawei’nin sunucu bölümünün alıcısı olacağı söylenmekte. Çin Devlet Mülkiyet Kontrol ve Yönetim Komitesi (SASAC) hükümet varlıklarını denetlemekten sorumlu ve ayrıca şu anda yaklaşık 100 Çinli şirketini denetlediği biliniyor. Huawei’nin yeni atılımları şirketi yeniden yapılanmaya gitmek zorunda bırakacak olacak gibi görünüyor.

Kendi işletim sistemini geliştirerek bağımsızlaşmak ve yeni bir ekosistem oluşturmak isteyen şirket önümüzdeki yıllarda planları eğer istedikleri gibi giderse tekrardan küllerinden doğabilir. Ancak şirketin hala devam etmekte olan ABD ambargolarına daha ne kadar dayanabileceği hakkında bir yorum yapmak oldukça zor. Huawei ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 


Huawei HiSilicon, HiAir teknolojisinin tanıtımı yapıldıHuawei HiSilicon, HiAir teknolojisinin tanıtımı yapıldı
Huawei Watch 3 Pro'nun Türkiye fiyatı belirlendiHuawei Watch 3 Pro'nun Türkiye fiyatı belirlendi

PAYLAŞ