Huawei akıllı telefonları için ateş ölçme patenti aldı - Haberler - indir.com

Huawei akıllı telefonları için ateş ölçme patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, Mate 40 ailesinin dikkat çeken modeli olan Huawei Mate 40 RS Porsche Edition sonrasında şirket önemli bir adım attı. Bildiğiniz üzere Huawei Mate 40, Mate 40 Pro ve Mate 40 Pro Plus modellere ek olarak bir de Mate 40 RS Porshhe Edition modeli de sunulmuştu. Direkt olarak Mate 40 Pro Plus modelinin üstünde olan bu cihazın arkasında, diğer modellerden farklı olarak bir de sıcaklık sensörü bulunuyordu. Bu söz konusu sensör ise kullanıcının ateşini ve vücut sıcaklığını ölçmek için kullanılabiliyor. Huawei’nin Mate 40 serisinin Çin lansmanı esnasında misafir ateşlerini ölçmek için de kullandığı belirtilmişti. Ateş ölçümünde fiziksel bir temas yapan model, bu ölçümü arkasında yer alan kızılötesi temele sahip modül ile gerçekleştirebiliyor. Bu noktada 20 ile 100 derece arasında bir sonuç çıkartabiliyor.

Bu söz konusu teknolojiyi geliştitiren Huawei bunu kısa süre önce resmen patentledi. Bu teknolojinin birçok yeni nesil Huawei modelinde yer alması beklenirken, özellikle pandemi döneminde bu özelliğin dikkat çekmesi bekleniyor.

Huawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı açıklandıHuawei Mate 40 Pro Türkiye fiyatı açıklandı

Huawei Mate 40 RS Porsche Edition ve Mate 40 Pro Plus detayları

Cihazın sahip olduğu ateş ölçme teknolojisinin yanı sıra kamera yetenekleri ile de dikkat çekiyor. Mate 40 Pro Plus modelinin iki seramik renk versiyonu bulunuyor. Modelde 50 megapiksel F1.9 Ultravision OIS ana + 20 megapiksel F2.4 Ultravision + 12 megapiksel F2.4 3x telefoto OIS + 8 megapiksel F4.4 10x periskop telefoto OIS + 3D ToF olarak birçok lens yer alıyor. Huawei’nin belirttiğine göre ise cihaz 17x optik zoom gerçekleştirebiliyor.

Bakalım Huawei’nin söz konusu bu ateş ölçme yeniliğini başka hangi cihazlarda yer alacak ilerleyen günlerde göreceğiz.  


Huawei Mate X için EMUI 11 beta sürümü yayımlandıHuawei Mate X için EMUI 11 beta sürümü yayımlandı
Huawei P50, Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacakHuawei P50, Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak

PAYLAŞ