Huawei P50, Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak - Haberler - indir.com

Huawei P50, Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 22:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin yeni amiral gemisi nitelikli telefonu olacak P50 serisinden ilk bilgiler gelmeye başladı. Cihaz hakkında aktarılan bilgilere göre P50 modelleri, Mate 40 modellerinde olduğu gibi Kirin 9000 işlemciden güç alacak ve Samsung ya da LG ekranlar ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Başarılı şirket Huawei, geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirdiği lansman etkinliği ile en yeni amiral gemisi akıllı cep telefonlar Mate 40 serisini tüketicilerin beğenisine sundu ve serinin global pazardaki en güçlü üyesi olacak Mate 40 Pro, geçtiğimiz günler içerisinde ülkemizde de satışa sunuldu. 

Henüz Huawei Mate 40 adlı akıllı cep telefonun yankıları bitmemiş ki P50 ailesi ile beraber gelmeye başladı. Çin'ki Huawei'ye yakın olduğu bilinen kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Huawei, gelecek yılın ilk yarısında tanıtımı yapılacak olan P50 ailesinde de 5 nm fabrikasyon sürecinden geçen Kirin 9000 işlemci sistemi kullanılacak. 

Huawei P50 serisi Mart 2021'de tanıtılabilirHuawei P50 serisi Mart 2021'de tanıtılabilir

Huawei, P50 için Samsung ve LG'den ekran satın alabilir

Üzerinde çalışmaların başladığı P50 ailesi ile ilgili esas sürpriz ekran kısmında ortaya çıkıyor. Konu hakkında elde edilen bilgilere göre Huawei, P50 ailesinde BOE gibi Çinli akıllı cihaz üreticileri yerine Güney Koreli teknoloji devleri Samsung ve LG tarafından üretilecek olan OLED ekranlar kulLAnılabilir. Hatta öyle ki şirketin P50 ekranları için üretime daha şimdiden başlamış gibi gözüküyor. 

Konu hakkında daha önce ortaya çıkan bazı bilgiler, ABD ambargosu nedeniyle TSMC daha fazla amiral gemisi Kirin işlemci üretmeyeceğinden Huawei'nin Kirin 9000 işlemci sistemini iradeki olarak kullanmayı tercih ettiğini ve bazı P50 modelleri içinde Qualcomm’dan işlemci alabileceğini öne sürüyordu. Fakat Qualcomm’un Huawei ile iş yapmak için almış olduğu lisans sadece 4G işlemcileri kapsadığından bu konuda nasıl gelişmelerle karşılaşacağımızı şimdiden öngörmek şu an için pek de mümkün değildir.


Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilirHuawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir
Huawei, Dimensity 700 işlemcili yeni bir akıllı telefon tanıtacakHuawei, Dimensity 700 işlemcili yeni bir akıllı telefon tanıtacak
Huawei Mate serisinin yıllar içerisindeki değişimiHuawei Mate serisinin yıllar içerisindeki değişimi

PAYLAŞ