Huawei Mate X için EMUI 11 beta sürümü yayımlandı - Haberler - indir.com

Huawei Mate X için EMUI 11 beta sürümü yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, katlanabilir akıllı cep telefonu Mate X için EMUI 11 arayüzünü beta şeklinde dağıtmaya başladı. Bugünden sonra adım adım dağıtılmaya başlanan bu güncelleme, Mate X'in uygulamalarla optimizasyonunu daha da güçlendirerek kullanıcılara daha verimli bir deneyim sunuyor. Huawei, katlanabilir formdaki ilk akıllı cep telefon modeli olan Mate X için güncelleme desteğini devam ettiriyor. İlk olarak ise 9 Kasım tarihinden itibaren Mate X EMUI 11'in beta programına dahil edilmeye başlayan Huawei, bugünden itibarense söz konusu bu güncellemeyi sonunda yayınlamaya başladı. 

EMUI 11 güncellemesi çıkış tarihi belli olduEMUI 11 güncellemesi çıkış tarihi belli oldu

Mate X modelinin yanı sıra Huawei, 3-5 gün önce hatırlamak gerekirse Mate 20 serisini de EMUI 11 beta programına dahil etmişti. Anlaşıldığı üzere şirket, ABD baskılarıyla uğraşırken aynı zamanda bir yanda da güncelleme desteğini devam ettirmekten de geri kalmıyor. Her ne kadar Android 11 tabanlı olmasa da, EMUI 11 beta güncellemesi sayesinde Mate X kullanıcıları Android 11'in önemli denilebilecek bir kaç özelliğe kavuşacaklar. Örnek vermek gerekirse Android 11'le kullanıcıların hayatına dahil olan en önemli güvenlik özelliği olan tek seferlik izinler, EMUI 11'de de yer alıyor. Bunun dışında ise Huawei, EMUI 10'a göre hem tasarım hem de performans açısından yapılan önemli düzeyde değişikliklerle yine EMUI 11 sayesinde Mate X kullanıcılarının karşısına çıkacak. 

EMUI 11, Huawei Mate X hangi özelliklerle geliyor?

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, ABD'nin uyguladığı yaptırımlara rağmen Android 11'deki yepyeni özellikleri EMUI 11 kullanıcılarının deneyimine sokmaktan geri kalmıyor. Bu anlamda ise Mate X kullanıcılarının hayatına girecek kilit özelliklerden bazıları ise şu şekildedir;

Gelişmiş çoklu pencere seçeneği

EMUI 11 ile gelen çoklu pencere seçeneği, normalde EMUI 11 dışındaki sürümlerde de var olan bir özellik ancak Huawei, EMUI 11'de çok pencere seçeneğini önemli ölçüde geliştirdi. Bu bağlamda ise Mate X kullanıcıları, çoklu pencere ile beraber daha fazla uygulamayı aynı ekranın her bir köşesinde aynı anda çalışma imkanı sunacak.

Mate X ile tümleşik sistem çevirisi

EMUI 11 arayüzü ile beraber beraber Mate X sahiplerinin beğenisini kazacak bir diğer özellik de akıllı cep telefonun yazılımıyla doğrudan tümleşik olan çeviri desteği sunacak. Yerleşik olarak çeviri sayesinde farklı bir uygulamaya gerek kalmadan, yabancı bir makale okurken metne parmağınızla basılı tutup anında çeviri yapma işlemini gerçekleştirebileceksiniz. 

Yeni not defteri

EMUI 11 arayüz beta güncellemesiyle Huawei Mate X kullanıcıları, Huawei Drive destekli bir Not Defteri uygulamasına sahip olacaklar. Söz konusu bu yeni uygulama, bahsedildiği üzere Huawei Drive destekli olduğundan dolayı notlarınızı eşzamanlı olarak aynı Huawei hesabınızın açık olduğu tüm cihazlardan görüntüleyebilecek ve düzenleyebileceksiniz.

Diğer:

  • Yeni düzenleme özelliklerine sahip Galeri uygulaması
  • Ekran kaydı yaparken hassas bilgileri gizleme
  • Daha akıcı ve yumuşak bildirim ve geçiş animasyonları



EMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecekEMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecek
EMUI 11 güncellemesi yayınlandıEMUI 11 güncellemesi yayınlandı
Huawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklamaHuawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklama

PAYLAŞ