Google Stadia iOS'a geliyor - Haberler - indir.com

Google Stadia iOS'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-20 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın ilk defa Game Developers Conference kapsamında tanıtmış olduğu Google Stadia için beklenen haber geldi ve iOS tarafında bazı gelişmeler yaşandı. Google Stadia bildiğiniz üzere pazarda yer alan bir bulut temelli oyun servisi. Bu platform gücünü ise uzakta çalışan büyük sunuculardan alıyor. Bu kapsamda oyunlar sizin sisteminizde değil çok daha güçlü bilgisayarlar olarak uzak sunucularda çalışıyor. Size ise internet üzerinden görüntüsü aktarılıyor. Oyun dünyasının geleceğini oluşturması hedeflenen bu servis, Apple’ın App Store kısıtlamaları sebebiyle iPhone ve iPad cihazlara uygulama olarak sunulmuyor. Ancak aktarılan bilgilere ve yeni detaylara göre Nvidia GeForce Now gibi Stadia da iOS cihazlara Safari üzerinden kullanılabilir olacak.

Bu durumun iOS kullanıcıları için oldukça güzel gözüktüğünü söyleyebiliriz. Şirketin Safari temelli bu yeni deneyiminin ise önümüzdeki haftalarda aktif olarak testlere başlanacağı ifade ediliyor. Gelen bilgiler arasında bu bulut teknolojisinin gelecekteki zirvesinin Google Stadia olması hedefleniyor.

Google Stadia ne kadar internet harcıyor?Google Stadia ne kadar internet harcıyor?

Google Stadia tarayıcı ile iOS cihazlara geliyor

Google Stadia platformunu biraz daha açacak olursak, internet bağlantınıza bağlı şekilde dizüstü, tablet, masaüstü veya telefonunuzdan 4K veya Full HD çözünürlük ile oyun oynamanıza imkan tanıyor. Herhangi bir yükleme işlemi yapmanıza gerek duymayan bu servisin Pro paketinde 4K çözünürlüğünde saniyede 60 kare HDR desteği bulunuyor. Ayrıca ilerleyen dönemlerde 120 FPS oyun desteği de olacağı gelen bilgiler arasında belirtiliyor. Sunucular için AMD ile iş birliği yapan Google, en yüksek oyun performansını vermeyi hedefliyor. Bu sistemde 1080P oyun için ise en az 20 Mbpa, 4K için ise en az 35 Mbps internet bağlantısı gerekiyor.

Bakalım Google Stadia iOS cephesine gelmesi ile beraber kullanıcılardan ne derece ilgi görecek göreceğiz. Şuan için testlerin yakında başlayacağını söyleyelim.  


iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?iPhone'da Google Stadia nasıl kullanılır?
Stadia kreatif direktöründen oyun yayımcılarını ilgilendiren telif açıklamasıStadia kreatif direktöründen oyun yayımcılarını ilgilendiren telif açıklaması

PAYLAŞ